ADATVÉDELMI IRÁNYELVEK

A Studio Arkitekter küldetése rendkívül egyszerű: “Business is the best art”, azaz megtalálni a kortárs művészetet és a száraz üzlet ideális elegyét . Mindezt egyedileg tervezett prémium kategóriás termékekkel és enteriőrökkel. A tervezőasztaltól a kivitelezésig az a célunk, hogy ügyfeleink egyedi elképzeléseit a lehető legmagasabb színvonalon valósítsuk meg. Legyen szó egyedi márványasztalról, egy luxus gardrobról, esetleg modern étteremről, a legnagyobb szakértelemmel varázsoljuk el a kortárs művészetet az otthonokba, irodákba, éttermekbe vagy akár szállodákba. Az egyedi designer termékeink között található újrahasznosított anyagból készült táska, fali lámpa, váza, tapéta is.

1. AZ ADATKEZELŐ MEGNEVEZÉSE

A jelen Adatvédelmi tájékoztató elfogadásával a Felhasználó kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az Adatkezelő a jelen Adatvédelmi tájékoztató különös szabályai szerint kezelje az adatokat.
Cégnév: Studio Arkitekter Kft.
Bejegyzett székhely, postacím.
Cégjegyzékszám: 01 09 690778
Telefonos elérhetőség: +36 30 114 0770
E-mail cím: info@studioarkitekter.com

2. REGISZTRÁCIÓ A WEBOLDALON

Az érintett felhasználó önkéntesen, egyetlen regisztrációval regisztrálhat a weboldalon. A regisztrációt követően az érintett az általa megadott adatok alapján a felhasználási feltételeknek megfelelően használhatja a weboldalon nyújtott szolgáltatásokat. Minden olyan személy, aki nem előfizető, de igénybe veszi a weboldal szolgáltatásait, valamint minden olyan személy, aki nem regisztrációhoz kötött szolgáltatásokat vesz igénybe, a weboldalhoz való tájékozódás és/vagy a weboldal meglátogatása, ezáltal a weboldal saját tevékenységéhez történő használata által kötelezőnek fogadja el a jelen adatvédelmi szabályzat rendelkezéseit. A jelen Adatvédelmi szabályzat szerinti előfizető kifejezetten olyan személynek minősül, aki a regisztráció során önként megadta személyes adatait, és a Weboldal használata előtt megtette a jelen Adatvédelmi szabályzatban előírt nyilatkozatokat, és a jelen Adatvédelmi szabályzat rendelkezéseit, valamint a felhasználási feltételeket magára nézve kötelezőnek fogadta el.
A kezelt adatok köre:
A természetes személy neve, keresztneve:
Születési hely és idő:
Cím:
Értesítési cím:
E-mail cím:
Felhasználói név:
Foglalkozás:
Munkakör:
A feldolgozás időtartama:
Az Adatkezelő a fent megjelölt adatokat a felhasználó önkéntes előzetes hozzájárulását követően a regisztráció időpontjától számított legfeljebb 5 (azaz öt) évig kezeli, vagy addig a napig, amíg az érintett a hozzájárulását vissza nem vonja az Adatkezelő jelen Tájékoztatóban megadott elérhetőségein.

3. REKLÁM - PROMÓCIÓS AJÁNLATOK - DIREKT MARKETING

Az Adatkezelő az érintett felhasználók előzetes írásbeli hozzájárulásával meghatározott időközönként időszakos tájékoztató körleveleket küldhet számukra új szolgáltatásairól, különleges ajánlatairól (pl. új anyagok, új dizájn, meglévő akciók, projektajánlatok).
A kezelt adatok köre:
A természetes személy neve, keresztneve:
E-mail cím:
Felhasználói név:
Foglalkozás:
Beosztás:
Telefonszám:
Cégadatok:
Az adatkezelés időtartama:
Ha az érintett felhasználók a továbbiakban nem kívánnak ilyen típusú promóciós direkt marketing elemeket tartalmazó e-maileket kapni, bár ezt korábban nem jelezték, a jövőben bármikor lemondhatnak erről, a jelen adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint. Ebben az esetben a feldolgozás időtartama az érintett felhasználó hozzájárulásának visszavonásáig tart.

4. A HÍRLEVÉL KÜLDÉSE

Az Adatkezelő a weboldalán hírlevél-szolgáltatást is működtet. Ennek keretében az Adatkezelő hírlevelet küld az érintett felhasználónak a szolgáltatásaival kapcsolatos frissítésekről és hírekről. A hírlevél reklám- és promóciós ajánlatokat is tartalmazhat. Az érintett felhasználó a jelen adatvédelmi szabályzat elfogadásával kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az Adatkezelő az érintett felhasználó nevében hírlevelet küldjön az érintett felhasználónak promóciós ajánlatokkal, programokkal, termékeinkkel kapcsolatos anyagokkal, tervezési tanácsokkal, az érintett felhasználó által előzetesen és önkéntesen megadott elérhetőségeken. Ezzel összefüggésben az Adatkezelő felkéri az érintettet, hogy adja meg azt az e-mail címet, amelyre az érintett a hírlevél küldését kéri.
A kezelt adatok köre:
A természetes személy neve, keresztneve:
E-mail cím:
Felhasználói név:
Foglalkozás:
Beosztás:
Telefonszám
Cégadatok
Az adatfeldolgozás időtartama:
Az adatkezelő által gyűjtött adatok feldolgozása addig tart, amíg az érintett vissza nem vonja a hírlevél küldéséhez adott hozzájárulását. Az érintett a weboldalon nyújtott hírlevél szolgáltatásra történő feliratkozást követően bármikor dönthet úgy, hogy a továbbiakban nem kívánja a hírlevelet kapni, leiratkozhat a szolgáltatásról, a hírlevélben, a weboldalon vagy a jelen Adatkezelési Tájékoztatóban megadott, az adatkezelő elérhetőségére küldött e-mail vagy postai levél útján.

5. SZEMÉLYRE SZABOTT HÍRLEVÉL KÜLDÉSE

A Studio Arkitekter kft, mint Adatkezelő a regisztrált Felhasználók személyes adatait arra is felhasználhatja, hogy személyre szabott ajánlatokat (edzésterveket, életmódtanácsokat) küldjön nekik hírlevél formájában. A személyre szabott hírlevél keretében a Studio Arkitekter kft jogosult megvizsgálni a regisztrált felhasználók és a hírlevélre feliratkozott felhasználók korábbi vásárlásait és a szolgáltatások igénybevételét, és e vizsgálat és értékelés eredménye alapján a Studio Arkitekter kft jogosult személyre szabott (egyedi) hírlevelet küldeni a Felhasználóinak.
A személyre szabott hírlevélről való leiratkozás szabályaira a hírlevélről való leiratkozás szabályai az irányadóak. Ha az érintett Felhasználó leiratkozik a hírlevélről, a Studio Arkitekter kft nem küld automatikusan személyre szabott hírlevelet a döntést követően.
A feldolgozott adatok köre:
A természetes személy neve, keresztneve:
Születési idő és hely:
Cím:
Értesítési cím:
E-mail cím:
Felhasználói név:
Foglalkozás:
Munkakör:
A feldolgozás időtartama:
Az adatkezelő által gyűjtött adatok feldolgozása addig tart, amíg az érintett vissza nem vonja a hírlevél küldéséhez adott hozzájárulását. Az érintett a weboldalon nyújtott hírlevél szolgáltatásra történő feliratkozást követően bármikor dönthet úgy, hogy nem kíván többé hírlevelet kapni, leiratkozhat a hírlevélről vagy a szolgáltatásról az adatkezelő jelen adatvédelmi tájékoztatóban megadott elérhetőségeire küldött e-mail vagy postai levél útján.

6. REGISZTRÁCIÓS ŰRLAPOK, MEGRENDELŐLAPOK

Az ilyen tartalmakat rögzítő oldalakon az Adatkezelő szükségesnek tartja az alábbi személyes adatok megadását az érintettel való kapcsolatfelvételhez, annak előzetes hozzájárulását követően:
Név:
Születési név:
Születési név:
Anyja neve:
Születési dátum
Telefonszám:
E-mail cím
Bármely fizetős szolgáltatás esetén további személyes adatként bekérhetjük a bankkártya számát is. Az Adatkezelő tájékoztatja az érintettet, hogy mindezen adatok a fizetési folyamathoz és az esetleges értesítési kötelezettségek szerződésszerű teljesítéséhez szükségesek.
Az adatkezelés időtartama:
Az Adatkezelő által kért adatok feldolgozása mindaddig folytatódik, amíg az érintett vissza nem vonja a hírlevél küldéséhez adott hozzájárulását. Az érintett a weboldalon nyújtott hírlevél szolgáltatásra történő feliratkozást követően bármikor dönthet úgy, hogy nem kíván többé hírlevelet kapni, leiratkozhat a szolgáltatásról, ha erről e-mailben vagy postai úton értesítést küld az adatkezelőnek a hírlevélben, a weboldalon vagy a jelen adatvédelmi tájékoztatóban megadott elérhetőségeire.

7. SAJÁT ÜZLETSZERZÉS

A jelen Adatvédelmi tájékoztató elfogadásával az érintett kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy személyes adatait az Adatkezelő saját kereskedelmi célból kezelje. A hozzájárulás az érintett és a weboldal közötti kapcsolat során bármikor megadható vagy visszavonható az adatkezelővel a weboldalon vagy az adatkezelő jelen Tájékoztatóban megadott elérhetőségein történő kapcsolatfelvétel útján.
Az Adatkezelő meghatározott időközönként új szolgáltatásokról vagy a már közzétett szolgáltatásokkal kapcsolatban információkat és anyagokat küldhet az érintetteknek. Azok a személyek, akik bármilyen okból nem kívánnak ilyen levelezést kapni, bármikor lemondhatnak az ilyen levelezésről az Adatkezelő jelen Tájékoztatóban megadott elérhetőségeire küldött e-mailben.
A kezelt adatok köre:
A természetes személy neve, keresztneve:
E-mail cím:
Felhasználói név:
Foglalkozás:
Beosztás:
A feldolgozás időtartama:
Az adatkezelő által gyűjtött adatok feldolgozása addig tart, amíg az érintett vissza nem vonja a hírlevél küldéséhez adott hozzájárulását. Az érintett a weboldalon nyújtott hírlevél szolgáltatásra történő feliratkozást követően bármikor dönthet úgy, hogy a továbbiakban nem kíván hírlevelet kapni, leiratkozhat a hírlevélről vagy a szolgáltatásról az adatkezelő jelen adatvédelmi tájékoztatóban megadott elérhetőségeire küldött e-mail vagy postai levél útján.

8. REGISZTRÁCIÓRÓL SZÓLÓ ÉRTESÍTÉS, A SZOLGÁLTATÁSOK TARTALMÁNAK MÓDOSÍTÁSA

A regisztrációhoz vagy előfizetéshez kötött szolgáltatások esetében az Adatkezelő a sikeres regisztráció után visszaigazoló üzenetet küld az új felhasználónak az érintett által megadott e-mail címre, amelyben közli a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges és fontos információkat.
Amennyiben az Adatkezelő valamely szolgáltatás tartalmát, minőségét vagy elérhetőségét érintő változásokat vagy módosításokat fogad el, úgy az érintettek érdekeinek figyelemmel kísérése és érvényesítése, valamint tájékoztatási kötelezettségének teljesítése érdekében e-mail értesítést küld az érintetteknek. Az ilyen értesítéseket az Adatkezelő valamennyi érintettnek megküldi, akik nem iratkozhatnak le az ilyen értesítési listáról, mivel ez a szolgáltatással kapcsolatos tájékoztatáshoz és érdekeik érvényesítése érdekében elengedhetetlen. Az Adatkezelő jelen Tájékoztatóban vállalja, hogy az ilyen értesítéseket csak a módosításhoz (változáshoz) szükséges mértékben használja fel, és nem marketing célokra.
Az adatkezelés időtartama:
Az adatkezelés időtartama addig tart, amíg az érintett vissza nem vonja a szolgáltatás igénybevételéhez vagy a kapcsolódó tájékoztatáshoz adott hozzájárulását.

9. AZ ALKALMAZOTT ADATFELDOLGOZÓ

A tevékenységet a Perfect Nova Hungary Zrt:
Az adatfeldolgozó neve Perfect Nova Hungary Zrt.
Az adatfeldolgozó által nyújtott tevékenység: tárhelyszolgáltatás
Az adatfeldolgozó elérhetőségei: info@perfectnova.hu
Milyen adatokat kap az adatfeldolgozó:
Google Analytics alapján a melogranomuro.com forgalmi adatait
Az előfizető neve és e-mail címe
Az adatfeldolgozó meddig használja az adatokat: határozatlan ideig.

10. AZ ÉRINTETT FELHASZNÁLÓ JOGAI

10.1 TÁJÉKOZTATÁSKÉRÉSHEZ VALÓ JOG:

Az érintett kérelmére az Adatkezelő tájékoztatást ad az érintettnek az Adatkezelő vagy az Adatkezelő által vagy rendelkezései alapján megbízott adatfeldolgozó által kezelt adatairól, az adatok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról és időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, az adatvédelmi incidens körülményeiről, hatásairól és az elhárítására tett intézkedésekről, továbbá az érintett személyes adatainak továbbítása esetén az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.
Az Adatkezelő a tájékoztatást az érintett kérelmére írásban, közérthető formában, a kérelem benyújtását követően a lehető legrövidebb időn belül, de legkésőbb a kérelem benyújtásától számított 25 napon belül megadja. A vonatkozó tájékoztatást díjmentesen kell megadni, ha a tájékoztatást kérő személy a folyó évben még nem nyújtott be az adatkezelőhöz tájékoztatás iránti kérelmet ugyanarra az adatkörre vonatkozóan. Egyéb esetekben az adatkezelő díjat számíthat fel. A díj összegét a felek közötti szerződésben lehet rögzíteni. A már kifizetett díjat vissza kell téríteni, ha az adatokat jogellenesen kezelték, vagy ha a tájékoztatás iránti kérelem helyesbítéshez vezetett.
A tájékoztatás megtagadása esetén az Adatkezelő írásban tájékoztatja az érintettet az Infotv. azon rendelkezéséről, amely alapján a tájékoztatást megtagadták. A tájékoztatás megtagadása esetén az Adatkezelő tájékoztatja az érintettet a bírósági jogorvoslat és a Hatósághoz fordulás lehetőségéről.

10.2. HELYESBÍTÉSHEZ VALÓ JOG

Ha a személyes adat nem pontos, és a pontos személyes adat az adatkezelő rendelkezésére áll, az adatkezelő helyesbíti a személyes adatot.
Az Adatkezelő a tényről való tudomásszerzéstől számított 3 napon belül intézkedik a személyes adatok helyesbítése érdekében, és erről értesíti az érintettet és mindazokat, akiknek a pontatlan adatokat korábban adatkezelés céljából továbbították. Az értesítés mellőzhető, ha ez nem sérti az érintettnek az adatkezelés céljaival kapcsolatos jogos érdekeit.
Ha az adatkezelő nem tesz eleget az érintett helyesbítés iránti kérelmének, a kérelem kézhezvételétől számított 25 napon belül írásban vagy - az érintett hozzájárulásával - elektronikus úton közli a helyesbítés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait. A helyesbítés iránti kérelmet elutasító határozatában az Adatkezelő tájékoztatja az érintettet a bírósági jogorvoslat és a hatósághoz fordulás lehetőségéről.
Az Infotv. 17. § (2) bekezdésében foglaltakra is figyelemmel az Adatkezelő törli az érintett személyes adatait, ha:
a.) az adatkezelés jogellenes,
b.) az érintett ezt kifejezetten kéri az Infotv. 14. cikk c) pontja szerinti jogának gyakorlásával,
c.) hiányos vagy helytelen - és ez a helyzet jogszerűen nem orvosolható -, feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki,
d.) az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolására vonatkozó törvényes határidő lejárt. Ebben az esetben az Adatkezelő törlési kötelezettsége nem vonatkozik azokra a személyes adatokra, amelyek adathordozója a levéltári anyag védelméről szóló törvény értelmében archiválási megőrzés alá esik.
(e) bíróság vagy hatóság által elrendelt.

10.3. TÖRLÉSHEZ VALÓ JOG

Az Adatkezelő a tényről való tudomásszerzéstől számított 3 napon belül intézkedik az adatok törléséről, és erről értesíti az érintettet és mindazokat, akiknek az adatokat korábban adatkezelés céljából továbbították. Az értesítés mellőzhető, ha ez nem sérti az érintettnek az adatkezelés céljaival kapcsolatos jogos érdekeit.
Ha az adatkezelő nem tesz eleget az érintett törlés iránti kérelmének, a kérelem kézhezvételétől számított 25 napon belül írásban vagy - az érintett hozzájárulásával - elektronikus úton közli a törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait. A törlés iránti kérelmet elutasító határozatában az Adatkezelő tájékoztatja az érintettet a bírósági jogorvoslat és a hatósághoz fordulás lehetőségéről.

10.4. ZÁROLÁSHOZ VALÓ JOG

Törlés helyett az Adatkezelő zárolja a személyes adatokat, ha az érintett ezt kéri, vagy ha a rendelkezésre álló információk alapján valószínűsíthető, hogy a törlés sértené az érintett jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adatok csak addig kezelhetők, amíg a személyes adatok törlését kizáró adatkezelési cél fennáll.
Az Adatkezelő a tényről való tudomásszerzéstől számított 3 napon belül intézkedik a személyes adatok zárolásáról, és erről értesíti az érintettet és mindazokat, akiknek az adatokat korábban adatkezelés céljából továbbították. Az értesítés mellőzhető, ha ez nem sérti az érintettnek az adatkezelés céljaival kapcsolatos jogos érdekeit.
Ha az adatkezelő nem tesz eleget az érintett zárolás iránti kérelmének, a kérelem kézhezvételétől számított 25 napon belül írásban vagy - az érintett hozzájárulásával - elektronikus úton közli a zárolás iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait. A zárolási kérelem elutasításáról szóló határozatában az Adatkezelő tájékoztatja az érintettet a bírósági jogorvoslat és a hatósághoz fordulás lehetőségéről.

11. A VÉGREHAJTÁSI LEHETŐSÉGEK

11.1. ELJÁRÁS KEZDEMÉNYEZÉSE A NEMZETI ADATVÉDELMI ÉS INFORMÁCIÓSZABADSÁG-HATÓSÁGNÁL

Az érintett írásban tiltakozhat a személyes adatainak kezelésével kapcsolatos bármely kérdésben. Ilyen esetben a Studio Arkitekter kft a tiltakozást a benyújtásától vagy kézhezvételétől számított legrövidebb időn belül, de legkésőbb 15 (azaz tizenöt) napon belül megvizsgálja, és a benyújtott tiltakozás megalapozottságáról döntést hoz, döntéséről írásban tájékoztatja az érintettet.
Az érintett jogosult a tiltakozás jogát az Infotörvény és a 2013. évi V. törvény szerint gyakorolni. (a Polgári Törvénykönyv; a továbbiakban: Ptk.) alapján.
- Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
(1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.; www.naih.hu. vagy
- Ön bíróság előtt érvényesítheti jogait.
Amennyiben az érintett a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges regisztráció során harmadik személy adatait adta meg, vagy a weboldal használata során kárt okozott, a Balaustra Di Melograno egyoldalúan jogosult kártérítést követelni az érintettől. Ilyen esetekben a szolgáltató minden ésszerű segítséget megad az illetékes hatóságoknak a jogsértő személy személyazonosságának megállapítása érdekében.

11.2. BÍRÓSÁGHOZ FORDULÁS JOGA

Ha az Adatkezelő elutasítja az érintettnek az adatkezeléssel kapcsolatos kérelmét, az érintettnek a döntés közlésétől számított 30 nap áll rendelkezésére, hogy bírósághoz forduljon. A bíróság soron kívül dönt az ügyben. Az adatkezelőt terheli annak bizonyítása, hogy az adatkezelés a jogszabályoknak megfelelően történt. A bíróság hatáskörrel rendelkezik az ügy elbírálására. Az érintett választhatja, hogy a keresetet a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti bíróság előtt indítja meg. A hatóság beavatkozhat az eljárásba annak érdekében, hogy biztosítsa az érintett sikerét. Ha a bíróság helyt ad a keresetnek, elrendelheti az adatkezelőt a tájékoztatás megadására, az adatok helyesbítésére, zárolására vagy törlésére, valamint a konkrét címzett által kért adatok kiadására.

12. A TÁJÉKOZTATÓ MÓDOSÍTÁSA

Az Adatkezelő Studio Arkitekter kft fenntartja a jogot, hogy a jelen Adatvédelmi szabályzat bármely rendelkezését bármikor, indoklás nélkül, a Felhasználó előzetes értesítése nélkül egyoldalúan módosítsa. A Studio Arkitekter kft vállalja, hogy a módosított Adatvédelmi tájékoztatót legkésőbb 8 (azaz nyolc) nappal a módosított Adatvédelmi tájékoztató hatályba lépése előtt közzéteszi a honlapján. Az Adatkezelő a Studio Arkitekter kft választása szerint a módosított Adatkezelési Tájékoztatót legkésőbb 8 (azaz nyolc) nappal a módosított Adatkezelési Tájékoztató hatályba lépése előtt közvetlenül megküldheti a Weboldalon regisztrált Felhasználóinak a Weboldalon elérhető Felhasználói fiókon keresztül, vagy a regisztrált és nem regisztrált Felhasználóknak egyaránt, a regisztrációkor létrehozott eljárásokon vagy a Weboldal használata által biztosított lehetőségeken keresztül. A Felhasználó kijelenti és vállalja, hogy rendelkezik a Weboldal használatához szükséges internet-hozzáféréssel, és hogy rendszeresen ellenőrzi a Weboldalt és/vagy felhasználói fiókját. A Felhasználó kijelenti, hogy a jelen Adatvédelmi tájékoztató elfogadásával kifejezetten hozzájárul a felhasználói fiókján vagy az általa a regisztráció során vagy a Weboldal használata során megadott elérhetőségeken keresztül történő bármilyen kommunikációhoz.