BRKLYN Bar and Restaurant - Studio Arkitekter

BRKLYN Bar and Restaurant

Studio Arkitekter // BRKLYN Bar and Restaurant

Dátum: 2015 augusztus
Lokáció: Budapest, Magyarország
Megrendelő: Eventrend Holding
Kategória: Étterem/Bár

A BRKLYN Bar and Restaurant annak ellenére, hogy a budapesti vígalmi negyed közepén helyezkedik el, szembe ment a környékre jellemző romkocsma hangulattal, és egy igényesebb közönségre célzott. A cél a fiatal korosztály elérése volt, vagy is egy igényes és menő hely kialakítása,  amely releváns üzenettel és megjelenéssel bír a számukra, mégis egyszerű és klisé mentes.

Egy belsőépítészetét tekintve díjnyertes épületet kellett átalakítanunk, vagy is egy mindenki által jónak ítélt enteriőrből kellett üzleti szempontok alapján még jobbat kihoznunk. Az épületben nagyon sok közlekedő van, sok a lépcső és szinteltolások jellemzik, így bár a teljes alapterület meghaladja az 500m2-t, a hasznos terület ennek nem sokkal több mint a fele. A bár jelleg hangsúlyozása és az üzleti szempontok figyelembe vétele miatt végül olyan koncepció született, melyben a bárpultokat helyeztük előtérbe a további asztalokkal szemben, így gyakorlatilag az összes emeleten rendelhetünk magunknak a pultnál.

A BRKLYN szerelem projekt volt a számunkra. Az egész koncepció tele van apró részletekkel, valamint egyszerű, már-már kommerszbe hajló megoldásokkal, de ez a kettősség itt is maximális sikert hozott. Mára a város első számú bárjaként tartják számon.

Studio Arkitekter // BRKLYN Bar and Restaurant 

Date: August 2015
Location: Budapest, Hungary
Client: Eventrend Holding
Category: Restaurant/Bar

Despite of the fact that the BRKLYN Bar and Restaurant is located within the party zone of Budapest, the design totally goes against the ruin pub atmosphere, which heavily characterizes the area and it is targeting a more demanding clientele. The goal was to access the younger generation, namely to establish a demanding and trendy place, which has a relevant message and appearance to the younger generation, but still remains simple and is free from clichés.
We had to transform an award-winning building in terms of interior design, namely we had to transform an interior design, which has been considered nice by everyone into an even better design based on business aspects. The building contains lots of corridors, stairs and offset levels and the total floor space is over 500m2, while the useful space is not more than half of the total floor space. The emphasis on the bar character and due to taking into consideration the business aspects finally we came up with a concept, whereby the focus was on the bar tables to the account of the additional tables, thus practically it is possible to order a drink on every floor at the bar.
We were in love with the BRKLYN project. The entire concept is full of tiny little details, with solutions nearly bordering commercial style, but this duality brought us maximum success in this case. Nowadays it is considered as number 1 bar in Budapest.

Copyright © Studio Arkitekter 2017.