Transparent & Cosy - Studio Arkitekter

Transparent & Cosy

Studio Arkitekter // Transparent & Cosy

Dátum: 2014 május
Lokáció: Budapest, Magyarország
Kategória: Loft
Fotók: Barbay Csaba // Flashback Photo Studio

Legénylakásnak indult, végül egy fiatalember első igazi otthona lett belőle. A fő szempont a funkcionalitás és az otthonos érzet kialakítása volt.
A relatív kis alapterületből kiindulva kihívás volt a tér hatékony kihasználása, így minden apró részlet, anyag, funkció illetve térbeli rendezés gondos tervezést igényelt. A terasz panorámája csodálatos és monumentális, ezt az élményt sikerült a lakás belsejében is megjelenítenünk.
A sok funkció ellenére, és kis alapterület mellett is nagy térhatást értünk el, amely a részletekig menő tervezésnek ésaz elkötelezett, praktikus priorizálásának köszönhető. A név a teraszról nyíló óriási panoráma és a kicsi, de tágas belső transzparenciáját jelöli, mindezt egy otthonos köntösbe bújtatva.

Studio Arkitekter // Transparent & Cosy

Date: May 2014
Location: Budapest, Hungary
Category: Loft
Photos: Barbay Csaba // Flashback Photo Studio

It took off as a bachelor flat but in the end it turned out to become the first real home for a young man.
The main objective was to be functional and cosy at the same time.
Moving out from a relatively small ground-space it was a challenge for us to utilise the areas effectively, therefore all the small details, materials, functions and arranging had to be planned very detailed and carefully.
The terrace panorama is both wonderful and monumental, we’re happy that we could showcase this feature and integrate it to the interior. Despite the countless functions, we managed to obtain a huge three-dimensional effect which is the result of detailed planning and highly committed, practical prioritization. The name marks the connection between the huge scenic terrace and the small, cosy but spacious interior.

Copyright © Studio Arkitekter 2017.