Karrier

Studio Arkitekter

Karrier

STUDIO lifestyle az instagramon!


Rólunk

tervező irodánk

Studio Arkitekter

Studio Arkitektert 2014-ban alapította Csap Viktor, azzal a céllal hogy létrehozzon egy dán gondolatokkal átitatott luxus design és lifestyle brandet, mely mára meghatározó eleme a hazai design szénának.
A jelenleg 7 fős csapatot az a mély szenvedély vezérli, hogy egyedi történeteket hozzanak létre a nemzetközi látásmódjukkal.

A BELSŐ TERVEZÉSTŐL az ÉPÍTÉSZETEN át, az ART DIREKCIÓIG és a BRAND ALKOTÁSIG Csap Viktor és a Studio Arkitekter csapata egyedülálló élményt hoz létre a design alkímiáján keresztül.

Célunk, hogy olyan NEMZETKÖZI márkává fejlődjünk, ahol a különleges design szemlélet és a tapasztalat a LAKÁS, a VENDÉGLÁTÁS, az ÜZLETI és KERESKEDELMI ingatlanok területén meghatározó projekteket hozzon létre, valamint jelen legyünk az extravagáns otthoni kiegészítőkkel is.
Az egyedi termékek fejlesztését 2018-ban indítottuk el az ikonikus homokóra lerakóval, azóta több lámpa, burkolat és kisbútor bővítette a portfóliót.

Díjaink

2019 Big See Award Ljubljana Indusztriál kategóriában 1. helyezet a Lakeshore Loft munkánk

2019 Gastro Design Award a legjobb alternatív szálláshely kategóriában 1. helyezet a Studio Penthouse

2018 Gastro Design Award legjobb vidéki hotel kategória 1. helyezet Hotel Neptun

2017 Gastro Design Award legjobb Budapest bár kategória 1. helyezet Veritas Wine Bar

2016 Az év irodája díj, a saját irodánkkal neveztünk

2015 Az év irodája díj, az év design irodája két projekttel is jelen voltunk, a Mitte iroda és Solinfo iroda

Sajtómegjelenéseink

Ugyan szeretünk beszélni a projektjeinkről, mert mind valamilyen formában a szerelem gyermekünk, de még is jól esik az egész csapat számára az elismerés, amikor független emberek is írnak rólunk és a munkáinkról.

Insta divat az építészetben???

Panellakástól a BRKLYN Bar-ig! Mai vendégünk Csap Viktor, a Studio Arkitekter alapítója. Szó lesz a vizuális kultúra fejlődéséről, okos megoldásokról az építészetben és a trendek változásáról. Lakásfelújítás előtt állsz? Irány a Pulicorn!Insta divat az építészetben???

Rólunk mondták

STUDIO lifestyle az instagramon!


Studio Arkitekter - főoldal MINIMAL

exkluzív belsőépítészet, lakberendezés

Extraordinary Design

Extraordinary Design

© 2014-2022 STUDIO ARKITEKTER

GENERAL INQUIRY
info@studioarkitekter.com

PRESS INQUIRY
press@studioarkitekter.com

PRODUCT INQUIRY
product@studioarkitekter.com

GENERAL INQUIRY
info@studioarkitekter.com

PRESS INQUIRY
press@studioarkitekter.com

PRODUCT INQUIRY
product@studioarkitekter.com

A Studio Arkitektert a kortárs design segíségével alkot különböző területeken úgy mint a lakások, házak, irodák, éttermek, hotelek, üzletek belsőépítészete, branding üzleti koncepciója, valamint a tárgytervezés. 2014-ban alapította Csap Viktor, azzal a céllal, hogy létrehozzon egy dán gondolatokkal átitatott design és lifestyle brandet, ahol a művészet és a funkció egységként szolgálja az üzleti és a lakossági területek egyediségét....


MORE

Shop

Saját tervezésű és forgalmazott exkluzív lakberendezési termékek, kortárs alkotások.

webshop
Egyedi
Kortárs

Otthon

házak, lakások prémium belsőépítészeti tervezése, lakberendezés

Ahány ember annyi személyiség.

Mi hiszünk benne, hogy otthonában akkor lesz igazán boldog, ha az funkcionális, ugyanakkor maradéktalanul tükrözi egyéniségét.

A modern dizájn, az építészet és annak folyamatos megértése a működésünk szerves része; hogy az emberek hogyan akarnak élni, hogyan akarják használni az otthonukat, élettereiket, kiemelten fontos számunkra, hiszen közvetlen környezetünknek nem csak mindennapi életünkhöz kell illeszkednie, hanem megfelelően kell, hogy tükrözze személyiségünket is.

Tervezőirodánkban a kezdő lépésektől a kivitelezésig a legjobb szakemberekkel dolgozunk, akik segítenek nekünk a kihívást jelentő prémium életterek kialakításában. Nagy hangsúlyt fektetünk a saját tervezésű bútorainkra, design termékeinkre, anyagválasztásra és a kivitelezés szervezettségére, hiszen olyan belső tereket hozunk létre, amelyekre büszkék lehetünk.

Belsőépítészet vagy lakberendezés?

Nehéz eligazodni a belsőépítészeti tervezők, lakberendezők és enteriőr designerek szolgáltatásainak sokaságában. A nevek nem pusztán egymás szinonimái, a különbség, abban rejlik, hogy ki milyen mértékéig képes megváltoztatni otthonunkat.

Lakberendező

A lakberendező a már meglévő tereinket alakítja stílusunknak megfelelően. Rendszerint az egyes helyiségek alapvető kialakítását nem változtatja meg és csak kisebb léptékű egyedi bútorokban, világításban, dekorelemekben gondolkodik. A lakberendezőhöz nagyon hasonló feladatot lát el az enteriőr stylist vagy más néven enteriőr designer. Őt sokszor egy-egy alkalomhoz kérik fel, hogy rendezze be a kívánt hatás eléréséhez a helyiségeket. Például: home stagingre vagy reklámfilmek forgatására.

Belsőépítész

A belsőépítész a terek kialakítására teljes ráhatása van. A falak mozgatásával optimalizálhatja a helyiségeket, akár teljesen újra gondolva az eddigi funkciókat. A terekbe a meghatározott stílusnak megfelelő teljesen egyedi megoldásokat, beépített bútorokat is tervezhet, emellett gondoskodik az otthonunk teljes funkcionális és hangulati kialakításáról is.

Studio Arkitekter

A Studio Arkitekternél építész, belsőépítész, lakberendező és kivitelező szemszögből egyszerre figyeljük a projektet, a kialakíthatóság, annak költségvonzata és a végén a “smink” amitől extrán csinos lesz a belső tér. Funkció alapon tervezzük a tereket anyagokkal és világítással ötvözve, és amitől igazán extra lesz a design azok az egyedi kiegészítők, lámpák, egyedi tapéták vagy oda tervezett mobil bútorok.

Amit nyújtunk

Legtöbbünknek biztosan van ismerőse, családtagja, aki túl esett már ingatlan felújításon. A legtöbb esetben a dolgok nem úgy történtek, ahogyan azt előre tervezték. Az elképzelés, a szakember és az előzetesen tervezett költségek nem úgy alakultak, mint ahogyan azt előre eltervezték, így az átalakítás nagyon sok teherrel járt. Számos évvel és projekttel a hátunk mögött mi, a Studio Arkitekternél a következőket garantáljuk:

Kreatív és tapasztalt belsőépítész tervező csapat

Megvalósítható
A műszaki tervek áttanulmányozását követően csak olyan megoldásokat javaslunk, amik ténylegesen kivitelezhetőek.

Optimális
A rendelkezésre álló büdzsé alapján tervezünk, úgy, hogy a lehető legnagyobb eredményt érjük el.

Funkcionális
A design nem lehet öncélú. Számos otthon tervezésével a hátunk mögött pontosan tudjuk azokat a praktikákat, amitől kényelmesen érezheti magát otthonában. A konyha polcrendszerétől a világításig számos olyan tényező van, ami ezt alapjaiban határozza meg.

Stílusos
Nem sablonokban gondolkodunk. Minden ember más és más, mi arra törekszünk, hogy minden innovatív tudásunk és megoldásunk mellett a személyiségének megfelelőt alkossunk. Ehhez általunk, egyedileg tervezett prémium termékekkel járulunk hozzá.

Előre meghatározott költségek

Az építkezésen senki nem szereti a meglepetéseket. A részletes kivitelezési árajánlattal már a legelején tisztában lesz az összes költséggel.

Műszaki és esztétikai garancia

A tervezéstől az utolsó simításokig részt tudunk venni a projektekben, pontosan tudjuk a szabályokat és a műszaki előírásokat, így munkánkra garanciát tudunk vállalni.

Tehermentesítés

Csak egyszerű döntéseket kell hoznia mi minden mást megoldunk a tervezőasztalnál és az építési területen.

prémium belsőépítészeti, lakberendezési

Szolgáltatásaink

Érzed hogy valami még hiányzik, vagy nem találod az ismeretlent az egyenletben, valami extra kell bele és elakadtál hogy mi legyen. A rutin meg az évek mögöttünk és persze a Studio látásmód ami segít ezen átlendülni.
A tanácsadás folyamata egyszerű, begyűjtjük tőled a rendelkezésre álló információkat, átnézzük és talalkozó alkalmával átbeszéljük a problémakört amivel felkerestél minket. A cél minden esetben az hogy úgy állj fel az asztaltól hogy itt most ezt megfejtettük.

Ha fontos számodra hogy az othonod extra legyen, különleges, más mint amit mindenhol látsz, és közben szereted ha funkcionálisan működik is akkor érdemes felvenned velünk a kapcsolatot, és megnézzük működik-e a kémia köztünk egy ingyenes konzultáció alkalmával.

A tervezés folyamata három részből épül fel.

 1. Első körben kialakítjuk a funkcionális elrendezést, 2-3 változatban, amit személyesen átbeszélünk és együtt kiválasztjuk azt az irányt ami neked a legjobban fekszik – 10-ből kilenszer a két-három változat keveréke lesz a végleges irány. Ez a koncepció szakasz.
 2. A második szakasz a design rész, amikor konkrét anyagok, bútorok, felületek kerülnek kiválasztásra, majd veled leegyeztetésre. Anyagmintákat, felületeket, drapériákat nézünk össze együtt, hogy a végén olyan legyen a design ami neked tetszik. Ekkorra már tudnunk kell milyen csaptelep lesz, milyen mosdó, milyen lámpa, milyen álmennyezet stb. Ha ez megvan, akkor a design részt gyakorlatilag zártuk.
 3. A harmadik rész száraz és technikai, ekkor készül tervdokumentáció, egy vaskos könyv amit a végén megkapsz persze, ami egyrészt egy örök emlék a közös munkáról, másrészt pedig a lenyomata és pontos sorvezetője az eddigi munkának.

Ez után ha szeretnéd tudunk csinálni csinos látványtervet, amit tudsz mutogatni a barátaidnak, vagy akár bejárható 3D szemüveges látványt is tudunk készíteni. Ez aztán tényeg a látványok extrája.

Ha van rá igényed, költségvetési kiírást is tudunk készíteni a tervek mellé, bár időigényes feldat, ezzel teljes lesz a képed a projektedről.

Teljeskörű kivitelezés. Ajánlatért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

Alakuljon minden úgy ahogyan eltervezte. Kivitelezési művezetési ajánlatért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

Ízelítő referenciáinkból

prémium belsőépítészeti, lakberendezési

Szolgáltatásaink

Építészet és Belsőépítészet

lakás
ház
hotel és lobby
étterem és bár
kereskedelmi terek
iroda
burkolat

Termék tervezés

lámpa és világítás
bútor
textil és szőnyeg
tapéta és falburkolat
csempe és kőburkolat

Branding és Grafika

brand identity
csomagolás
art direkció
termékfejlesztés
épület grafika

Jelentkezzen ingyenes konzultációra!


  Rólunk mondták


  ÁSZF / Jogi nyilatkozat

   

  ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

  Hatályos ÁSZF-ünk a LINKRE kattintva megnyitható.

   

  Jogi nyilatkozat

  BEVEZETÉS
  Köszönjük, hogy ellátogatott a www.studioarkitekter.com weboldalra. A jelen jogi nyilatkozat az abban foglalt feltételek elfogadását jelenti, még akkor is, ha Ön nem regisztrált felhasználója a Studio Arkitekter Korlátolt Felelősségű Társaság (a továbbiakban: "Szolgáltató") által a www.studioarkitekter.com domain alatt üzemeltetett internetes platformon (a továbbiakban: "Weboldal") nyújtott szolgáltatásnak (a továbbiakban: "Szolgáltatás"). A Weboldalhoz való hozzáférése és használata a jelen Jogi közleményben ("Felhasználási feltételek") és a Weboldalon elérhető adatvédelmi szabályzatban ("Adatvédelmi szabályzat"), valamint regisztrált felhasználó esetén az Általános Szerződési Feltételekben, Felhasználói Kézikönyvben foglalt felhasználási feltételek hatálya alá tartozik, amelyeket Ön a Weboldal használatával elfogad. Ha nem fogadja el a Felhasználási feltételeket és az Adatvédelmi szabályzatot, kérjük, azonnal hagyja el a Weboldalt, és ne használja tovább. A Honlaphoz való hozzáférésre és annak használatára, valamint a Honlapon található információk és a Honlapon található linkek használatára a jelen Felhasználási feltételek és az Adatvédelmi szabályzat az irányadó.

   

  SZERZŐI JOG / VÉDJEGYEK / SZELLEMI TULAJDON

  A Weboldalra feltöltött tartalom, a Weboldalon megjelenő bármely szellemi tulajdon (védjegy, ipari formatervezési minta, szerzői jog stb.), függetlenül attól, hogy hivatalosan védett, jelenleg védelem alatt álló, még be nem jegyzett vagy hivatalosan nem védett, vagy bármely más szellemi tulajdonjog (védjegy, ipari formatervezési minta, szerzői jog stb.), ideértve, de nem kizárólagosan, bármely szellemi tulajdonjogot, a szerzői jog, védjegyjog, védjegyjog, szerzői jog, szabadalom stb. ) - valamint a Szolgáltató által létrehozott valamennyi szellemi alkotás, különösen a kapcsolódó dokumentáció, forráskódok, adatbázisok, reklámfilmek, reklámszpotok, szövegek, reklámszövegek, szlogenek, grafikák, koncepciók vagy azok jellemző elemei, tervek, vázlatok, bármilyen grafikai vagy tipográfiai megoldás, ötlet, hang-, videóanyag stb. ("Szellemi alkotások") a Szolgáltató vagy harmadik felek kizárólagos szellemi tulajdonát képezik, és az azokon fennálló valamennyi szerzői és személyhez fűződő jog jogosultja.
  A Weboldalra feltöltött tartalom, Szellemi Alkotás szerzői jogi védelem alatt áll. A Honlapra feltöltött Tartalom, Szellemi alkotás jogosulatlan felhasználása szerzői, védjegy és egyéb jogokat sérthet. Felhívjuk figyelmét, hogy Ön nem szerez semmilyen jogot a Tartalomra, Szellemi Alkotásra, és a Honlapra feltöltött Tartalmat, Szellemi Alkotást csak az itt megengedett módon használhatja. Bármilyen, itt nem engedélyezett felhasználás a Studio Arkitekter Kft. előzetes írásbeli engedélyéhez kötött. A Tartalomról készített minden másolaton meg kell őriznie a Tartalomhoz kapcsolódó valamennyi szerzői és egyéb tulajdonjogi megjegyzést. Ön nem adhatja el, nem ruházhatja át, nem engedményezheti, nem engedélyezheti, nem adhat allicencet, nem reprodukálhatja, nem módosíthatja, nem adhatja elő nyilvánosan, nem adaptálhatja, nem terjesztheti és nem használhatja más módon a Webhelyre feltöltött Tartalmat semmilyen nyilvános vagy kereskedelmi célra, kivéve az alábbiakban meghatározottak szerint. A Honlapra feltöltött tartalom feltöltése bármely más weboldalra vagy számítógépes hálózatra bármilyen célból kifejezetten tilos.
  A Weboldal, beleértve a hirdetéseket és a reklámokat is, teljes egészében szerzői jogi védelem alatt áll, és annak bármely része nem vágható ki vagy továbbítható a nyilvánosság számára semmilyen módon. Tilos továbbá az Oldal tartalmának tükrözése, azaz technikai műveletekkel történő nyilvános továbbközvetítése, még változatlan formában is, a Szolgáltató előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül.
  A Honlapon használt tartalmak, fényképek és szellemi alkotások szerzői jogi védelem alatt állnak, és azokat semmilyen adathordozón nem szabad közzétenni, sugározni vagy továbbítani, sem eredeti, sem átírt formában, illetve részben vagy egészben számítógépen tárolni, kivéve személyes és nem kereskedelmi célú felhasználás céljából, a regisztrációt követően jogszerűen történő felhasználás esetén.
  A Studio Arkitekter Kft. az alábbi esetekben engedélyezi a honlapról történő letöltést:
  (i) a letöltésből csak egy nyomtatott oldal készíthető, és a nyomtatott oldalról további másolat nem engedélyezett.
  (ii) a letöltések csak személyes, nem kereskedelmi célokra használhatók fel.
  (iii) a letöltött és/vagy kinyomtatott anyagokra vonatkozó valamennyi alkalmazandó törvényt be kell tartania, és a letöltött és/vagy kinyomtatott anyagok felhasználását az ilyen törvények korlátozzák.
  A Studio Arkitekter Kft. engedélyének megszerzéséhez a Weboldalra feltöltött tartalmak felhasználásához vagy a weboldalának a Weboldalhoz való csatolásához szükséges információkért kérjük, forduljon a info@studioarkitekter címre.
  Amennyiben Ön megszegi a jelen Felhasználási feltételek bármely részét, a Honlap tartalmához való hozzáférési engedélye azonnal megszűnik, és a Honlapra feltöltött tartalom minden másolatát azonnal meg kell semmisítenie.

  A Weboldalon található bizonyos megnevezések a Studio Arkitekter Kft. védjegyei. A jelen Weboldalon semmi sem értelmezhető úgy, mintha hallgatólagosan, esztoppal vagy más módon engedélyt adna bármely Védjegy használatára, kivéve, ha a Studio Arkitekter Kft. minden egyes használatra előzetesen írásban engedélyt ad. Tilos továbbá a védjegyeket egy weboldalra mutató vagy onnan induló link részeként használni, kivéve, ha az ilyen link létrehozását a Studio Arkitekter Kft. írásban engedélyezte.
  Weboldalunk elemei szerzői jogi, védjegy- és tisztességtelen versenyjogi védelem alatt állnak, és nem másolhatók vagy utánozhatók sem részben, sem egészben semmilyen módon, beleértve, de nem kizárólagosan a keretezést és a tükrözést. A honlapra feltöltött tartalom semmilyen része nem továbbítható, kivéve, ha minden egyes továbbításhoz kifejezetten írásban hozzájárulunk.
  Ön vállalja, hogy írásban értesíti a Studio Arkitekter Kft-t, ha tudomására jut, hogy a Webhelyet vagy annak tartalmát jogosulatlanul használják, vagy ahhoz jogosulatlanul hozzáférnek, vagy tudomására jut, hogy a Webhely vagy annak tartalma szerzői jogot, védjegyet vagy egyéb tulajdonjogot, illetve harmadik fél jogait sérti.
  A jogosulatlan használat a szellemi tulajdonra vonatkozó polgári vagy büntetőjogi jogszabályokban előírt jogi következményekkel járhat. A Studio Arkitekter Kft. követelheti a jogsértés megszüntetését és kártérítést.

   

  SZAVATOSSÁG ÉS FELELŐSSÉG - KIZÁRÁS

  Nem garantáljuk, hogy az Oldalra feltöltött tartalom pontos, teljes, hasznos, időszerű vagy megbízható, és nem vállalunk garanciát a felhasználónak továbbított tartalom igazságáért, pontosságáért vagy teljességéért, valamint a tartalomban található hibákért, kihagyásokért vagy tévedésekért, kivéve a törvény által előírtakat. Hasonlóképpen nem vagyunk felelősek az adatok vagy információk továbbításában bármilyen okból bekövetkező megszakításokért. Nem garantáljuk a Webhelyen található bármely vélemény, tanács vagy egyéb tartalom megfelelőségét, teljességét vagy hasznosságát. A Weboldalon található információk kizárólag tájékoztató jellegűek.
  A Studio Arkitekter Kft. az Általános Szerződési Feltételek rendelkezéseire is figyelemmel kizárja a felelősséget a Weboldalt vagy az azt fogadó szervert érő külső támadásokért. Így abban az esetben, ha a Weboldalt vagy a szervert támadás éri, és a Felhasználók vagy látogatók átmenetileg hibás rendszerüzeneteket kapnak, a Szolgáltató semmilyen módon nem vállal felelősséget az ilyen esetekért.
  A Szolgáltató nem vállal felelősséget a Weboldal hibátlan és zavartalan működéséért, illetve az esetlegesen a tartalmat károsító hibákért, az Általános Szerződési Feltételek rendelkezéseire is figyelemmel. Ha a Weboldal használata miatt az adatok vagy berendezések javítása vagy cseréje válik szükségessé, nem vállalunk felelősséget az ilyen javítások vagy cserék költségeiért.
  A Webhelyet és a Webhelyre feltöltött tartalmat "ahogy van" alapon biztosítjuk, és nem vállalunk felelősséget a tartalom minőségéért vagy másért. Kizárjuk a felelősséget a nem általunk a Webhelyre feltöltött tartalom kereskedelmi hasznosíthatóságáért és harmadik felek jogainak megsértéséért, valamint - a törvény által megengedett mértékben - a Webhely és a Webhelyre feltöltött tartalom által harmadik felek jogainak megsértéséért.
  Különösen kizárjuk a felelősséget minden olyan kárért, amely harmadik felek magatartásából (pl. a Honlapon található adatok módosítása) ered. Kizárjuk a felelősséget a harmadik felek által feltöltött tartalmakért. Nem vállalunk felelősséget az internetszolgáltatás vagy a Webhely eléréséhez használt számítógépes eszközök működéséért sem. Nem vállalunk felelősséget a Webhely és az Ön számítógépe közötti kompatibilitásért sem.
  Nem vállalunk felelősséget semmilyen kárért, amely a Webhely és a Tartalom használatából vagy használatának lehetetlenségéből ered, beleértve, de nem kizárólagosan, az előre nem látható károkat, a következményes károkat, beleértve az elmaradt nyereséget, az adatvesztésből vagy a szolgáltatás megszakításából eredő károkat, még akkor sem, ha kifejezetten tájékoztattak minket az ilyen károk lehetőségéről.
  Egyes joghatóságok nem teszik lehetővé a felelősség korlátozását vagy kizárását, amely esetben a fenti szavatossági és felelősségkizárási szabályok nem vonatkoznak Önre. Az ilyen államokban a felelősségünk az alkalmazandó jog által megengedett legnagyobb mértékben korlátozódik.
  Ön tudomásul veszi, hogy a Webhelyet, beleértve a tartalmat is, saját felelősségére használja. Ha nem elégedett a Weboldallal vagy annak tartalmával, kérjük, azonnal hagyja abba a Weboldal használatát.

   

  KÜLSŐ WEBOLDALAK

  A Webhely tartalmazhat harmadik fél webhelyeire mutató linkeket ("Külső webhelyek"). Ezek a linkek csak az Ön kényelmét szolgálják, és a Külső Webhelyek tartalmát nem ellenőriztük vagy hagytuk jóvá. A Külső oldalakat más személyek fejlesztették ki és határozzák meg. Ha bármilyen aggálya van egy külső webhely tartalmával vagy az arra mutató linkekkel kapcsolatban, kérjük, forduljon az adott külső webhely fenntartójához vagy webmesteréhez. Nem vagyunk felelősek a linkekkel összekapcsolt külső webhelyek tartalmáért, és nem vállalunk felelősséget a külső webhelyek tartalmáért, illetve az ott közzétett anyagok valóságtartalmáért vagy pontosságáért. Kérjük, hogy bármely Webhelyről történő letöltéskor legyen óvatos, és védje meg számítógépét a vírusoktól vagy más fertőző programoktól. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha külső webhelyekre mutató linkekre kattint, azt saját felelősségére teszi.

   

  A KÜLFÖLDRŐL TÖRTÉNŐ HASZNÁLAT ESETÉN A VONATKOZÓ TÖRVÉNYEK BETARTÁSA

  Weboldalunkat a www.studioarkitekter.com alatt bejegyzett domain név alatt üzemeltetjük, és a Weboldal Magyarország területére irányul. Felhívjuk figyelmét, hogy nem vállalunk felelősséget azért, hogy a Weboldalra feltöltött tartalom letölthető, megtekinthető vagy alkalmas a Magyarország területén kívüli használatra. Amennyiben Ön Magyarország területén kívülről lép be a Honlapra, azt saját felelősségére teszi. Akár Magyarországról, akár Magyarország területén kívülről látogatja a Webhelyet, az Ön felelőssége, hogy a Webhelyet az Önre irányadó joghatóság szabályainak megfelelően használja.

   

  A WEBOLDALHOZ VALÓ HOZZÁFÉRÉS KORLÁTOZÁSAI

  A Weboldal nem szól olyan személyeknek, akiknek a Weboldal látogatását bármely okból bármely alkalmazandó jogszabály tiltja. Ha Önt eltiltották a Weboldal látogatásától, kérjük, azonnal hagyja abba a Weboldal látogatását.
  Ez a Jogi nyilatkozat nem minősül jogi tanácsadásnak: ha bármilyen kérdése van a Webhellyel, a Webhely használatával vagy a jelen Jogi nyilatkozattal kapcsolatban, kérjük, forduljon jogi tanácsadóhoz.

   

  A SZÁMÍTÓGÉP MEREVLEMEZÉN AUTOMATIKUSAN TÁROLT INFORMÁCIÓK

  A Honlapról történő letöltéskor kis adatfájlok (cookie-k) települhetnek a felhasználó számítógépére az adatok rögzítése, a felhasználó azonosítása és a további látogatások megkönnyítése céljából. Ilyen esetekben webszerverünk olyan nem személyes adatokat rögzíthet, mint a látogatás dátuma és időpontja, a meglátogatott oldalak, a Webhelyünkre küldött weboldal címe, az Ön által használt böngészőprogram (Internet Explorer, Firefox, GoogleChrome stb.), az Ön által használt operációs rendszer típusa (Windows, Mac OS) vagy az internet-hozzáférési szolgáltató. Ha nem regisztrál a Webhelyen, az Önről gyűjtött információkat anonim módon tároljuk. A legtöbb böngésző lehetőséget ad arra, hogy törölje a cookie-kat a számítógépéről, megakadályozza a telepítésüket, vagy figyelmeztetést kapjon, mielőtt egy cookie-t tárolnának a számítógépén. Kérjük, olvassa el a böngészője utasításait, hogy megismerje ezeket a funkciókat. Felhívjuk figyelmét, hogy a sütik eltávolítása vagy elhelyezésük megakadályozása megakadályozhatja, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat. Előfordulhat, hogy egy alkalmazást kell letöltenie, vagy módosítania kell biztonsági beállításait ahhoz, hogy hozzáférjen a Webhely egyes információihoz.

   

  KISKORÚAK VÉDELME

  Gyermekek szülő vagy törvényes képviselő felügyelete mellett használhatják Weboldalunkat és szolgáltatásainkat. Felhívjuk figyelmét, hogy az alkalmazandó jogszabályok értelmében a kiskorú csak bizonyos esetekben törvényes képviselője (szülő) hozzájárulásával vagy utólagos jóváhagyásával tehet érvényes jognyilatkozatot, illetve bizonyos esetekben a törvényes képviselő (szülő) tehet jognyilatkozatot a kiskorú nevében. Ilyen esetekben a törvényes képviselőnek (szülőnek) el kell fogadnia a jelen Felhasználási feltételeket. A személyes adatok megadásakor a szülő vagy a törvényes képviselő tölti ki a nyilatkozati űrlapot.

   

  VEGYES RENDELKEZÉSEK

  A jelen Felhasználási feltételek magyarországi anyagi jogának hatálya alá tartoznak, kizárva annak kollíziós szabályait. Amennyiben a törvény másként nem rendelkezik, Ön kifejezetten aláveti magát a magyarországi bíróságok kizárólagos joghatóságának. Ha a jelen Felhasználási feltételek bármely rendelkezését a fenti felmondási záradék alapján illetékes bíróság érvénytelennek nyilvánítja vagy megszünteti, az ilyen részleges érvénytelenség vagy megszűnés nem érinti a jelen Felhasználási feltételek bármely alfejezetének érvényességét.
  A jelen Felhasználási feltételek bármely rendelkezésének alkalmazásának vagy érvényesítésének elmulasztása nem jelenti a jelen Felhasználási feltételek adott vagy bármely más rendelkezése szerinti jogról való lemondást. A lemondás csak akkor érvényes, ha azt kifejezetten írásban rögzítik, és a jogról való lemondás nem minősül más jogról való lemondásnak.

   

  ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

  ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK, A TOVÁBBIAKBAN ÁSZF

  Ez a dokumentum nem iktatott, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, nem minősül írásbeli szerződésnek és nem utal magatartási kódexre. A weboldal működésével, a rendelési és szállítási folyamattal kapcsolatos bármilyen kérdéssel forduljon hozzánk a megadott elérhetőségeken.
  Jelen ÁSZF a Szolgáltató weboldalán (https://www.studioarkitekter.com) és aldomainjein fennálló jogviszonyokra vonatkozik. Jelen ÁSZF állandó jelleggel elérhető a következő weboldalon: https://www.studioarkitekter.com.
  A Weboldal használatával és a regisztrációval Ön, mint vásárló (a továbbiakban: "Vevő") elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen ÁSZF rendelkezéseit, valamint tudomásul veszi és elfogadja az alábbiakat.

   

  1. SZOLGÁLTATÓ ADATAI:

  A szolgáltató neve: Studio Arkitekter Korlátolt Felelősségű Társaság
  A szolgáltató székhelye.
  A szolgáltató székhelye (és a panasztételi iroda):
  1053, Budapest, Ferenciek tere 4. 2 em 1.
  A szolgáltató címe: 1089. Budapest, Delej utca 51.
  A szolgáltató elérhetőségei, az ügyfelekkel való kapcsolattartásra rendszeresen használt elektronikus levelezési cím: info@studioarkitekter.com
  Cégjegyzékszám: 01 09 690778
  Adószám: 10729100-2-42
  Telefonszám: +36 30 098 3079

   

  2. ALAPVETŐ RENDELKEZÉSEK:

  2.1. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései külön kikötés nélkül vonatkoznak a felekre.
  2.2. Ez a szabályzat 2021. április 01-én lép hatályba és visszavonásig hatályban marad. A Szolgáltató jogosult a jelen Szabályzat egyoldalú módosítására. A módosításokat a Szolgáltató a hatályba lépés előtt 11 (tizenegy) nappal a honlapján közzéteszi. A Weboldal használatával a Felhasználók elfogadják, hogy a Weboldal használatával kapcsolatos valamennyi szabályzat automatikusan vonatkozik rájuk.
  2.3. Amennyiben a Felhasználó nem fogadja el az Általános Szerződési Feltételeket, nem jogosult a honlap tartalmának megtekintésére.
  2.4. A Szolgáltató fenntart minden jogot a Weboldal, a Weboldal bármely része és az azon megjelenített tartalom, valamint a Weboldal terjesztése tekintetében. A Szolgáltató írásbeli hozzájárulása nélkül a weboldal tartalmát vagy annak bármely részét nem szabad letölteni, elektronikusan tárolni, feldolgozni vagy értékesíteni.
  2.5 Társaságunk honlapja szerzői jogi védelem alatt áll. A weboldalon megjelenített tartalom egésze vagy részei nem használhatók, nem nyomtathatók ki, nem sokszorosíthatók, nem terjeszthetők, nem tárolhatók vagy nem adhatók át semmilyen formában és semmilyen módon, kivéve saját személyes használatra és a Társaságunk által engedélyezett mértékben, a Társaságunk előzetes írásbeli engedélye nélkül.

   

  3. REGISZTRÁCIÓ/VÁSÁRLÁS

  3.1 A weboldalon történő vásárlással/regisztrációval a Felhasználó kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta a jelen ÁSZF feltételeit és a weboldalon közzétett Adatvédelmi szabályzatot, valamint hozzájárul az adatkezeléshez.
  3.2. A vásárlás/regisztráció során megadott hamis vagy más személyhez köthető adatok esetén az így létrejött elektronikus szerződés semmis. A Szolgáltató kizárja felelősségét, ha a Felhasználó más személy nevében és más személy adataival veszi igénybe szolgáltatásait.
  3.3. A Szolgáltató nem vállal felelősséget a Felhasználó által megadott helytelen és/vagy pontatlan adatokból eredő szállítási késedelmekért vagy egyéb problémákért, hibákért.

   

  4. REGISZTRÁCIÓ, MEGVÁSÁROLHATÓ TERMÉKEK

  4.1. A weboldalon feltüntetett termékek/szolgáltatások megvásárlása online kezdeményezhető (e-mail, regisztrációs felület).
  4.2. A regisztrációt minden partnerünk végzi, és cégünk hagyja jóvá. Minden partner a bejelentkezési adatokkal hozzáférhet saját fiókjához, ahol csak a jogosultságának megfelelő tartalmakat láthatja.
  Társaságunknak jogában áll a regisztrációt törölni is, ha a weboldal használata (böngészés vagy vásárlás) során a Felhasználó, Ügyfél visszaélést, jogellenes magatartást vagy cselekményt észlel. A regisztrált Ügyfél bármikor írásban, az Ügyfélszolgálatnak küldött e-mailben megszüntetheti regisztrációját. Ha a Vásárló elfelejtette bejelentkezési adatait, a "Jelszó elfelejtése" menüpont alatt kérhet új jelszót, amelyet a regisztráció során megadott e-mail címre küldünk. A regisztrált Vevő csak saját nevében léphet be, vásárolhat vagy járhat el. Gazdasági társaság esetén a gazdasági társaság nevében eljárni jogosult vagy meghatalmazott személy járhat el. A regisztrált Vevő jogosult minden olyan szolgáltatás igénybevételére, amelyet a regisztráció során megjelölt.
  4.3 A termékek részletes árlistája a regisztrált Vevők rendelkezésére áll.

  4.4 A Weboldal részletesen tartalmazza a termék nevét, műszaki leírását és a termék fényképét. A termék adatlapján megjelenített képek azonban eltérhetnek a valóságtól. A monitorok, telefonok és táblagépek kijelzői eltérő módon és minőségben jeleníthetik meg a különböző formaterveket és termékeket. Ez tükröződhet az élességben, a színekben és a textúrában.
  4.5. A studioarkitekter.com weboldal kizárólag új (nem használt) termékeket és szolgáltatásokat értékesít. A termékek nem klasszikus webáruházi formában készülnek, a háttérképeket egyedileg, a megrendelő igényei szerint készítjük el.

   

  A MEGVÁSÁROLHATÓ TERMÉKEK ÉS SZOLGÁLTATÁSOK KÖRE

  A megjelenített termékek kizárólag online, írásban rendelhetők meg. A termékek végleges ára írásban, ajánlat formájában történik, melyet csak írásban lehet jóváhagyni.
  A termék adatlapon megjelenített képek eltérhetnek a valós terméktől, és illusztrációs céllal kerülnek feltüntetésre. Nem vállalunk felelősséget a weboldalon megjelenített kép és a termék tényleges megjelenése közötti eltérésért. Mivel a digitális eszközök eltérő színvisszaadással rendelkeznek.
  Ha kedvezményes árat kínálunk, a Szolgáltató teljes körűen tájékoztatja a Felhasználókat a kedvezményről és annak pontos időtartamáról.

   

  5. MEGRENDELÉSI ELJÁRÁS

  5.1. A honlap termékbemutatási, és online megrendelési lehetőséget biztosít a Felhasználók számára. A honlapon a Felhasználó menüpontok segítségével böngészhet. A termékek kategóriarendszerbe sorolva találhatók meg. A választott termék a kosár gomb segítségével helyezhető a kosárba, a gomb mellett a szükséges darabszám beállítható. A Felhasználó a kosár tartalmát a Kosár menüpont segítségével ellenőrizheti. Itt módosíthatja azt, hogy a kosárba tett termékekből milyen mennyiséget kíván rendelni, illetve törölheti az adott tételt. A Kosár ürítése gomb segítségével lehetőség van a kosár teljes kiürítésére is. A Felhasználó a Megrendelés gombra klikkelve folytathatja a vásárlási folyamatot.

  5.2. Vásárlás esetén az alábbi adatokat kell megadnia: e-mail cím, név, telefonszám, számlázási cím, valamint ha ettől eltérő a szállítási cím.
  5.3. A megrendelés következő lépéseként a Felhasználónak ki kell választania a számára megfelelő szállítási módot. A Felhasználó egy összefoglaló oldal segítségével ellenőrizheti minden korábban megadott adatát, és a megrendelni kívánt termékeket, azok mennyiségét. A megrendelés elküldése gomb segítségével véglegesítheti a rendelést. Erről a honlapon illetve emailben kap megerősítést. Amennyiben a megrendelés rögzítése után észlel hibás adatot azt haladéktalanul , de legfeljebb 24 órán belül köteles jelezni azt a Szolgáltató felé.
  5.4 Fizetési módok: A megrendeléseket minden esetben csak előreutalással tudjuk elfogadni. A megrendelés beérkezésekor díjbekérőt állítunk ki.
  A felhasználónak 3 napon belül át kell utalnia a megrendelt termékek összegét a visszaigazoló e-mailben megadott bankszámlára. Előre utalás: 10918001-00000075-70470002 számú bankszámla számra történhet. Az összeg Szolgáltató bankszámláján történő jóváírását követően a Felhasználó jogosult a termék(ek) átvételére az általa megadott módon. Helyszíni kiszállítás vagy személyes átvétel.
  5.5. A fizetendő végösszeg tartalmazza az összes költséget a megrendelés összesítése és a visszaigazoló levél alapján. A Felhasználó köteles a csomagot a futár előtt a kézbesítéskor megvizsgálni, és a termékek vagy a csomagolás sérülése esetén jegyzőkönyv készítését kérni, sérülés esetén a csomagot nem átvenni. A Szolgáltató utólagos reklamációt jegyzőkönyv nélkül nem fogad el!
  A csomagok kézbesítése munkanapokon 9 és 17 óra között történik.
  5.6. Hibajavítás: A felhasználó köteles pontos adatokat szolgáltatni.
  A Szolgáltató nem felel a megadott adatok pontosságáért, így eltérés vagy hiányosság esetén kizárólag a Felhasználó felelős, és a javítás a megrendelőlap jóváhagyása előtt lehetséges. a Felhasználó köteles megadni az adatokat. a megadott adatoknak pontosnak kell lenniük. a Szolgáltató nem felel a megadott adatok pontosságáért, így eltérés vagy hiányosság esetén kizárólag a Felhasználó felelős, és a javítás a megrendelőlap jóváhagyása előtt lehetséges. A megrendelőlap jóváhagyását követően a javítás nem lehetséges.
  5.7. A Felhasználó a megrendelés elküldése után e-mailben visszaigazolást kap. Ha ezt a visszaigazolást a Felhasználó a szolgáltatás jellegétől függően ésszerű időn belül, de legkésőbb a Felhasználó megrendelésének elküldését követő 72 órán belül nem kapja meg, a Felhasználó mentesül minden ajánlattételi vagy szerződéskötési kötelezettsége alól. A megrendelés és annak visszaigazolása akkor tekintendő a Szolgáltató vagy a Felhasználó által kézhez vettnek, amikor az a Szolgáltató vagy a Felhasználó számára elérhetővé válik. A Szolgáltató nem vállal felelősséget a visszaigazolásért, ha a visszaigazolás azért nem érkezik meg időben, mert a Felhasználó a regisztráció során helytelen e-mail címet adott meg, vagy mert fiókjának tárhelye betelt és nem tud üzeneteket fogadni.

  5.8. Személyes átvétel - 1053, Budapest, Ferenciek tere 4. 2 em. 1-es címen van lehetőség. Rendelést abban az esetben tud átvenni, ha ezt az opciót állította be a megrendelésnél és a rendelés visszaigazolás az átvételről megérkezett. Kérjük ne induljon el addig, amíg nem kapja meg a visszaigazolást.

   

  6. A MEGRENDELÉSEK FELDOLGOZÁSA ÉS TELJESÍTÉSE

  6.1. Lehetőség van megrendelés leadására a megrendelések feldolgozási idejeként megjelölt időpontokon kívül is, amennyiben a megrendelés leadására a munkaidő vége után kerül sor, a következők szerint
  Megrendelés napját követő napon történik. A Szolgáltató ügyfélszolgálata minden esetben e-mailben vagy telefonon visszaigazolja, hogy mikor tudja feldolgozni a megrendelést.
  6.2 A teljesítés általános határideje általában a visszaigazolástól számított 7 munkanap.
  6.3. Az adásvételi szerződés alapján a Szolgáltató köteles az áru tulajdonjogát átruházni, a Felhasználó köteles a vételárat megfizetni és az árut átvenni.
  6.4. Ha az eladó vállalkozás, a vevő pedig fogyasztó, és az eladó vállalja, hogy a dolgot a vevőnek átadja, a kárveszély akkor száll át a vevőre, amikor a vevő vagy a vevő által megjelölt harmadik személy a dolgot birtokba veszi. A kockázat a vevőre száll át a fuvarozónak történő átadáskor, ha a fuvarozót a vevő bízta meg, feltéve, hogy a fuvarozót nem az eladó ajánlotta.
  6.5 Ha az eladó vállalkozás és a vevő fogyasztó, az eladó (jelen ÁSZF-ben: Szolgáltató) a felek eltérő megállapodása hiányában a szerződés megkötését követően haladéktalanul, de legkésőbb a szerződés megkötését követő harminc napon belül köteles az árut a vevő (Felhasználó) rendelkezésére bocsátani.
  6.6 A Szolgáltató késedelme esetén a Felhasználó jogosult póthatáridőt tűzni. Ha az eladó a póthatáridőn belül nem teljesít, a vevő jogosult elállni a szerződéstől.
  6.7. A Felhasználó jogosult a szerződéstől póthatáridő tűzése nélkül elállni, ha
  a) a szállító megtagadta a szerződés teljesítését; vagy
  b) a szerződést a felek megállapodása vagy a szolgáltatás felismerhető célja miatt a teljesítésre megállapított időpontban és nem más időpontban kellett volna teljesíteni.
  6.8 Ha a Szolgáltató azért nem teljesíti szerződéses kötelezettségét, mert a szerződésben meghatározott termék nem áll rendelkezésre, erről haladéktalanul tájékoztatja a Felhasználót, és haladéktalanul visszatéríti a Felhasználó által kifizetett összeget.

   

  7. ELÁLLÁSI JOG

  7.1. 29. § (1) A fogyasztó nem élhet a 20. § c) pontja szerinti jogával olyan termék esetében, amely nem előre gyártott termék, amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére gyártottak le, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak.
  7.2 Egyéb esetekben az elállási jogról szóló tájékoztatás ebben a pontban található.
  7.3 Az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelve, valamint a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.26.) Kormányrendelet rendelkezései alapján a fogyasztó a megrendelt termék átvételétől számított 14 napon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől, és a megrendelt terméket visszaküldheti. Ennek hiányában a Fogyasztó 1 év elteltéig élhet elállási jogával. Ha a Szolgáltató a tájékoztatást a termék átvételétől vagy a szerződés megkötésétől számított 14 nap elteltével, de 12 hónapon belül adja meg, az elállási határidő a tájékoztatás közlésétől számított 14 nap.
  7.4. A Fogyasztó az elállási jogát erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozatával vagy a 45/2014 (II. 26. 26.) Korm. rendelet 2. mellékletében szereplő nyilatkozatmintával gyakorolhatja.
  7.5 Az elállási jog gyakorlására nyitva álló határidő 14 nappal azt a napot követően jár le, amikor a Fogyasztó vagy a Fogyasztó által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy átveszi az árut.
  7.6 A Fogyasztó az elállási jogát a szerződés megkötésének napja és az áru átvételének napja közötti időszakban is gyakorolhatja.
  7.7 A termék visszaküldésének költségeit a fogyasztónak kell viselnie, a vállalkozás nem vállalta e költségek viselését.
  7.8. Az elállási jog gyakorlása esetén a Fogyasztót a termék visszaküldésének költségén kívül semmilyen más költség nem terheli.
  7.9. Az elállási jog nem illeti meg a fogyasztót olyan termék esetében, amely előre gyártott, amelyet utasítás alapján vagy a fogyasztó kifejezett kérésére gyártottak le, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak.
  7.10. A fogyasztó az elállási jogával nem élhet továbbá
  a. szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén a szolgáltatás teljes teljesítését követően, ha a vállalkozás a fogyasztó kifejezett előzetes hozzájárulásával kezdte meg a teljesítést, és a fogyasztó tudomásul vette, hogy a szolgáltatás teljesítését követően elveszíti elállási jogát;
  b. olyan áruk vagy szolgáltatások esetében, amelyek ára vagy ára a pénzpiaci ingadozásoknak van kitéve, amelyek a vállalkozás ellenőrzési körén kívül esnek, és amelyek az elállási jog gyakorlásának időtartama alatt következhetnek be;
  c. romlandó termék vagy olyan termék tekintetében, amelynek minősége rövid ideig tart;
  d. olyan lezárt csomagolású termék esetében, amelyet egészségügyi vagy higiéniai okokból a felbontást követően a szállítást követően nem lehet visszaszolgáltatni;
  e. olyan termék tekintetében, amely természeténél fogva a szállítást követően elválaszthatatlanul keveredik más termékekkel;
  f. olyan szolgáltatási szerződés esetén, amikor a vállalkozás a fogyasztó kifejezett kérésére felkeresi a fogyasztót sürgős javítási vagy karbantartási munkálatok elvégzése érdekében;
  g. lezárt csomagolású hang- vagy videofelvétel vagy számítógépes szoftver másolatának értékesítése esetén, ha a fogyasztó a csomagolást a kézbesítést követően felbontotta;
  újságok, folyóiratok és időszaki kiadványok tekintetében, az előfizetési szerződések kivételével;
  h. nyilvános árverésen kötött szerződések esetében;
  szállás, szállítás, autóbérlés, vendéglátás vagy szabadidős tevékenységek nyújtására irányuló szerződés esetén, kivéve a lakásszolgáltatásra vonatkozó szerződéseket, amennyiben a szerződésben a teljesítésre határidőt vagy időszakot állapítottak meg;
  i. nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális tartalom tekintetében, ha a vállalkozás a fogyasztó kifejezett előzetes hozzájárulásával kezdte meg a teljesítést, és a fogyasztó a hozzájárulás megadásával egyidejűleg elismerte, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszítette elállási jogát.
  7.11. A Szállító az áru visszaküldését/az elállási nyilatkozat kézhezvételét követően a fenti jogszabályoknak megfelelően, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzéstől számított 14 napon belül haladéktalanul visszatéríti a Fogyasztónak a kifizetett összeget, beleértve a szállítási költséget is.
  7.12. A visszatérítés az eredeti tranzakcióval megegyező fizetési móddal történik, kivéve, ha a Fogyasztó kifejezetten más fizetési módhoz járul hozzá; a visszatérítés ezen módja miatt a Fogyasztónak nem számítanak fel többletköltséget.
  7.13. A Fogyasztó köteles az árut indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb a szerződéstől való elállásról szóló értesítésnek a Szállító részére történő elküldésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy a Szállító címére eljuttatni.
  7.14. Írásban történő elállás esetén elegendő, ha a Fogyasztó az elállási nyilatkozatot 14 napon belül elküldi.
  7.15. A Fogyasztó a határidőt betartja, ha a 14 napos határidő lejárta előtt visszaküldi vagy leadja a termék(ek)et. A visszaküldés határidőn belülinek minősül, ha a fogyasztó a termék(ek)et a határidő lejárta előtt elküldi.
  7.16. A fogyasztó csak a termék visszaküldésének közvetlen költségeit viseli, kivéve, ha a vállalkozás vállalta e költségek viselését.
  7.17. A szállító nem köteles megtéríteni a fogyasztónak a szállító által kínált legolcsóbb szokásos szállítási módtól eltérő szállítási mód választása miatt felmerülő többletköltségeket.
  7.18. A Szállító visszatarthatja a visszatérítést mindaddig, amíg az áru(ka)t vissza nem küldik, vagy a Fogyasztó nem szolgáltat bizonyítékot a visszaküldésről, attól függően, hogy melyik a korábbi időpont.
  7.19. Ha a Fogyasztó élni kíván elállási jogával, azt írásban (a mellékelt formanyomtatványon), telefonon vagy személyesen teheti meg a Szolgáltató elérhetőségeinek egyikén. Postai úton történő írásbeli értesítés esetén a postára adás, telefonon történő értesítés esetén a telefonon történő értesítés időpontját kell figyelembe venni. Postai úton történő jelzés esetén a Szolgáltató a jelzéseket ajánlott küldeményként vagy csomagként fogadja el. A Fogyasztó a megrendelt terméket postai úton vagy futárral küldheti vissza a Szolgáltatónak.
  7.20. A Fogyasztó csak a termék természetének, tulajdonságainak és funkciójának meghatározásához szükséges használaton túli használatból eredő értékcsökkenésért felel (45/2014 (II. 26.) Korm. rendelet 25. §). Amennyiben a felek között nézeteltérés van a "szükséges használaton túli használat" értelmezését illetően, ennek értelmezése a bíróságok hatáskörébe tartozik. Tájékoztatjuk a fogyasztót, hogy a jogalkotó a "szükséges használat" fogalmának megfogalmazásakor feltehetően "rendeltetésszerű használatra" gondolt.
  7.21. A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. kormányrendelet (2014.2.26.) itt érhető el.
  7.22. Az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelve itt érhető el.
  7.23. A fogyasztók egyéb panaszaikkal is fordulhatnak a Szolgáltatóhoz a jelen Szabályzatban megadott elérhetőségeken.
  7.24. Az elállási jog csak olyan Felhasználókra vonatkozik, akik a Polgári Törvénykönyv értelmében fogyasztónak minősülnek.
  7.25. Az elállási jog nem vonatkozik a vállalkozásra, azaz a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körében eljáró személyre.
  7.26. Az elállási jog gyakorlására vonatkozó eljárás:
  7.26.2. Írásos elállás esetén elegendő csak az elállási nyilatkozatot 14 napon belül elküldeni. Postai úton történő értesítés esetén a postára adás időpontját, e-mailben történő értesítés esetén az e-mail elküldésének időpontját kell figyelembe venni.
  7.26.3. Elállás esetén a Fogyasztó köteles a megrendelt terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról szóló értesítésétől számított 14 napon belül visszaküldeni a Szolgáltató címére. A határidő betartottnak minősül, ha a terméket a 14 napos határidő lejárta előtt elküldik (azaz nem kell 14 napon belül megérkeznie). Az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaküldésével kapcsolatban felmerült költségeket a vásárló viseli.
  7.26.4 A Szolgáltató azonban nem köteles megtéríteni a fogyasztónak a Szolgáltató által kínált legolcsóbb szokásos szállítási módtól eltérő szállítási mód választása miatt felmerülő többletköltségeket. A Fogyasztó az elállási jogát a szerződéskötés és az áru átvételének időpontja közötti időszakban is gyakorolja.
  7.26.5. Több termék értékesítése esetén, ha az egyes termékek szállítása eltérő időpontban történik, a Vásárló az elállási jogát az utolsó leszállított termék, illetve több tételből vagy darabból álló termékek esetén az utolsó leszállított tétel vagy darab átvételétől számított 14 napon belül gyakorolhatja.

  8. SZAVATOSSÁG, JÓTÁLLÁS

  HIBÁS TELJESÍTÉS

  A kötelezett hibásan teljesített, ha a szolgáltatás a teljesítés időpontjában nem felel meg a szerződésben vagy jogszabályban meghatározott minőségi követelményeknek. A kötelezett nem esik késedelembe, ha a jogosult a szerződéskötéskor tudott a hibáról, vagy a szerződéskötéskor tudnia kellett volna a hibáról.
  A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződés olyan kikötése, amely a fogyasztó hátrányára eltér e fejezetnek a rendeltetésszerű használatra való alkalmasságra és a jótállásra vonatkozó rendelkezéseitől, semmis.

  JÓTÁLLÁS

  8.1. A Szolgáltató hibás teljesítése esetén a Felhasználó a Szolgáltatótól a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint kellékszavatosságot követelhet.
  8.2. Milyen jogok illetik meg a Felhasználót jótállási igénye alapján?
  A Felhasználó választása szerint a következő szavatossági igényeket érvényesítheti: kijavítást vagy kicserélést kérhet, kivéve, ha a Felhasználó által választott igény teljesítése lehetetlen, vagy más igény teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna a vállalkozás számára. Ha a kijavítást vagy kicserélést nem kérik vagy nem lehetett kérni, a Felhasználó kérheti az ár arányos csökkentését vagy a hiba kijavítását vagy kicserélését a vállalkozás költségére, vagy végső esetben elállhat a szerződéstől. A Felhasználó a jótállási jogát az általa választott jogok közül átruházhatja egy másikra, de az ilyen átruházás költségei a Felhasználót terhelik, kivéve, ha az indokolt volt, vagy a vállalkozás indokolta azt.
  8.3. A Felhasználó köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de legkésőbb a hiba felfedezését követő két hónapon belül jelezni. Felhívjuk azonban a figyelmet arra, hogy a szerződés teljesítésétől számított kétéves elévülési időn túl semmilyen kártérítési igényt nem érvényesíthet.
  8.4. A Felhasználó szavatossági igényt érvényesíthet a Szolgáltatóval szemben.
  8.5. Milyen egyéb feltételei vannak a Felhasználó jogainak gyakorlásának?
  A teljesítéstől számított hat hónapon belül a hiba bejelentésén kívül nincs egyéb feltétele a kellékszavatossági igény érvényesítésének, ha a Felhasználó bizonyítja, hogy a terméket vagy szolgáltatást a webáruházat üzemeltető vállalkozás nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap elteltével azonban a Felhasználó köteles bizonyítani, hogy a Felhasználó által felfedezett hiba már a teljesítés időpontjában is fennállt.
  Termékszavatosság
  8.6. Ingó dolog (termék) hibája esetén a Felhasználó választása szerint vagy kellékszavatossági, vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.
  8.7. Milyen jogok illetik meg a Felhasználót a termékszavatossági igény alapján?
  Termékszavatossági igényként a Felhasználó kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.
  8.8. A termék akkor hibás, ha nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek, vagy ha nem rendelkezik a gyártó által leírt tulajdonságokkal.
  8.9. A Felhasználó a termékre vonatkozó jótállási igényt a termék gyártó általi forgalomba hozatalának időpontjától számított két éven belül érvényesítheti. Ezen időszak lejárta után elveszíti ezt a jogát.
  8.10. Kivel szemben és milyen egyéb feltételek mellett érvényesíthet a Felhasználó termékszavatossági igényt?
  Termékszavatossági jogait csak az ingóság gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. Termékszavatossági igény esetén a Felhasználónak kell bizonyítania, hogy a termék hibás.
  8.11. Milyen esetekben mentesül a gyártó (forgalmazó) a termékszavatossági kötelezettsége alól?
  A gyártó (forgalmazó) csak akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:
  - a terméket nem üzleti tevékenysége során gyártotta vagy importálta
  nem hozták forgalomba, vagy
  - a hiba a tudomány és a technika állása szerint nem a termék rendeltetésszerű használatának körébe tartozott.
  nem volt előrelátható a gyártás időpontjában, vagy
  - a termék hibája valamely jogszabály vagy hatóság által előírt kötelező szabvány alkalmazásából származik.
  a következőkből ered.
  A gyártónak (forgalmazónak) csak egy mentességi okot kell bizonyítania. Felhívjuk figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt nem lehet egyszerre a tartozékokra vonatkozó jótállást és a termékre vonatkozó jótállást is érvényesíteni. Ha azonban a termékszavatossági igénye sikeres, akkor a kicserélt termékre vagy javított alkatrészre vonatkozó tartozékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.
  8.12. Milyen esetekben élhet a fogyasztó a jótállási igényével?
  Hibás teljesítés esetén a Szolgáltató az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003 (IX. 22.) Kormányrendelet szerinti jótállási kötelezettséget köteles vállalni, ha a felhasználó fogyasztó.
  8.13. Milyen jogok illetik meg a Felhasználót a jótállás keretében és milyen időtartamon belül?
  A jótállási idő egy év. A jótállási idő a fogyasztási cikk fogyasztónak történő átadásának napján, vagy ha az üzembe helyezést a forgalmazó vagy megbízottja végzi, az üzembe helyezés napján kezdődik.
  8.14. Mikor mentesül a vállalkozás a jótállási kötelezettség alól?
  A Szolgáltató csak akkor mentesül jótállási kötelezettsége alól, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítést követően keletkezett. Felhívjuk figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt nem érvényesíthet egyszerre kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt, egyébként a fogyasztót a termék- és tartozékszavatossági fejezetekben leírt jogoktól függetlenül megilletik a jótállásból eredő jogok.
  8.15. A Szolgáltató nem felel a jótállási időn (szakmai élettartam) túli természetes elhasználódásból/romlásból eredő károkért.
  8.16. A Szolgáltató nem felel továbbá a hibás vagy gondatlan kezelésből, túlzott használatból vagy a megadottaktól eltérő használatból eredő károkért
  vagy egyéb nem rendeltetésszerű használatból ered.
  8.17. Ha a fogyasztó a vásárlástól (beszereléstől) számított három munkanapon belül hiba miatt az áru kicserélését kéri, a Szolgáltató köteles az árut kicserélni, feltéve, hogy a hiba megakadályozza az áru rendeltetésszerű használatát.

   

  9. ELJÁRÁS JÓTÁLLÁSI IGÉNY ESETÉN

  9.1. A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződésben a felek megállapodása nem térhet el e rendelet rendelkezéseitől a fogyasztó hátrányára.
  9.2. A fogyasztó köteles bizonyítani a szerződés megkötését (számlával vagy akár csak nyugtával).
  9.3. A jótállási kötelezettség teljesítésével kapcsolatos költségek a Szolgáltatót terhelik (Ptk. 6:166. §).
  9.4. A Szolgáltató köteles a fogyasztó által bejelentett szavatossági vagy jótállási igényről nyilvántartást vezetni.
  9.5. A jegyzőkönyv egy példányát a fogyasztó részére haladéktalanul, ellenőrizhető módon hozzáférhetővé kell tenni.
  9.6. Ha a Szolgáltató a bejelentés időpontjában nem tud nyilatkozni arról, hogy a fogyasztó szavatossági vagy jótállási igénye teljesíthető-e, köteles álláspontjáról öt munkanapon belül ellenőrizhető módon tájékoztatni a fogyasztót.
  9.7 A Szolgáltató a jegyzőkönyvet a rögzítéstől számított három évig köteles megőrizni, és azt a felügyeleti hatóság kérésére köteles bemutatni.
  9.8 A Szolgáltató köteles törekedni arra, hogy a javítást vagy cserét legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze.

   

  10. EGYÉB RENDELKEZÉSEK

  10.1 A Szolgáltató jogosult a kötelezettségei teljesítéséhez közvetítő szolgáltatásait igénybe venni. A szolgáltató jogellenes magatartásáért a szolgáltató teljes körű felelősséggel tartozik, mintha a szolgáltató maga követte volna el a jogellenes magatartást.
  10.2 Amennyiben a jelen Általános Szerződési Feltételek bármely része érvénytelenné, jogellenessé vagy végrehajthatatlanná válik, az nem érinti a többi rész érvényességét, jogszerűségét és végrehajthatóságát.
  10.3 Ha a Szolgáltató nem gyakorolja a jelen Általános Szerződési Feltételek alapján fennálló bármely jogát, a jog gyakorlásának elmulasztása nem minősül a jogról való lemondásnak.
  A jogról való lemondás csak akkor érvényes, ha azt kifejezetten írásban rögzítik. Ha a Szolgáltató egy alkalommal nem tartja be szigorúan a jelen Általános Szerződési Feltételek valamely lényeges feltételét vagy
  az Általános Szerződési Feltételek valamelyik feltételének nem teljesítése nem jelenti azt, hogy a Szolgáltató lemondana arról a jogáról, hogy a jövőben ragaszkodjon az adott feltétel vagy kikötés szigorú betartásához.
  10.4 A Szolgáltató és a Felhasználó megkísérlik vitáikat békés úton rendezni.

   

  11. PANASZKEZELÉSI ELJÁRÁS

  11.1 Társaságunk célja, hogy minden megrendelést megfelelő minőségben és a Megrendelő teljes megelégedésére teljesítsen. Amennyiben a Felhasználónak panasza van a szerződéssel vagy annak teljesítésével kapcsolatban, azt telefonon, e-mailben vagy levélben teheti meg.
  11.2 A Szolgáltató a szóbeli panaszt haladéktalanul kivizsgálja és szükség esetén orvosolja. Ha a panasz kezelésével a Felhasználó nem ért egyet, vagy a panasz azonnali kivizsgálására nincs lehetőség, a Szolgáltató a panaszról és a panasszal kapcsolatos álláspontjáról haladéktalanul jegyzőkönyvet vesz fel, és a jegyzőkönyv egy példányát a Felhasználó rendelkezésére bocsátja.
  11.3. A Szolgáltató az írásbeli panaszra 30 napon belül írásban válaszol. A panaszt elutasító álláspontját megindokolja. A Szolgáltató a panaszról és a válasz másolatáról öt évig nyilvántartást vezet, és azt kérésre a felügyeleti hatóságoknak bemutatja.
  11.4 Tájékoztatjuk Önt, hogy panaszának elutasítása esetén panaszát az alábbiakban leírtak szerint hatósághoz vagy békéltető testülethez nyújthatja be:
  11.5 A Fogyasztó panaszt nyújthat be a fogyasztóvédelmi hatósághoz:
  A Fogyasztó panaszt nyújthat be a fogyasztóvédelmi hatóságnál:
  A fogyasztóvédelmi hatóság kijelöléséről szóló 387/2016 (XII. 2.) Korm. rendelet szerint közigazgatási hatósági ügyekben első fokon a járási hivatal vagy a megyeszékhely szerinti járási hivatal, másodfokon országos illetékességgel a Pest Megyei Kormányhivatal jár el.
  A járási hivatalok elérhetőségei: http://jarasinfo.gov.hu


  Adatkezelési tájékoztató

  ADATVÉDELMI IRÁNYELVEK

  A Studio Arkitekter küldetése rendkívül egyszerű: “Business is the best art”, azaz megtalálni a kortárs művészetet és a száraz üzlet ideális elegyét . Mindezt egyedileg tervezett prémium kategóriás termékekkel és enteriőrökkel. A tervezőasztaltól a kivitelezésig az a célunk, hogy ügyfeleink egyedi elképzeléseit a lehető legmagasabb színvonalon valósítsuk meg. Legyen szó egyedi márványasztalról, egy luxus gardrobról, esetleg modern étteremről, a legnagyobb szakértelemmel varázsoljuk el a kortárs művészetet az otthonokba, irodákba, éttermekbe vagy akár szállodákba. Az egyedi designer termékeink között található újrahasznosított anyagból készült táska, fali lámpa, váza, tapéta is.

   

  1. AZ ADATKEZELŐ MEGNEVEZÉSE

  A jelen Adatvédelmi tájékoztató elfogadásával a Felhasználó kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az Adatkezelő a jelen Adatvédelmi tájékoztató különös szabályai szerint kezelje az adatokat.
  Cégnév: Studio Arkitekter Kft.
  Bejegyzett székhely, postacím.
  Cégjegyzékszám: 01 09 690778
  Telefonos elérhetőség: +36 30 114 0770
  E-mail cím: info@studioarkitekter.com

   

  2. REGISZTRÁCIÓ A WEBOLDALON

  Az érintett felhasználó önkéntesen, egyetlen regisztrációval regisztrálhat a weboldalon. A regisztrációt követően az érintett az általa megadott adatok alapján a felhasználási feltételeknek megfelelően használhatja a weboldalon nyújtott szolgáltatásokat. Minden olyan személy, aki nem előfizető, de igénybe veszi a weboldal szolgáltatásait, valamint minden olyan személy, aki nem regisztrációhoz kötött szolgáltatásokat vesz igénybe, a weboldalhoz való tájékozódás és/vagy a weboldal meglátogatása, ezáltal a weboldal saját tevékenységéhez történő használata által kötelezőnek fogadja el a jelen adatvédelmi szabályzat rendelkezéseit. A jelen Adatvédelmi szabályzat szerinti előfizető kifejezetten olyan személynek minősül, aki a regisztráció során önként megadta személyes adatait, és a Weboldal használata előtt megtette a jelen Adatvédelmi szabályzatban előírt nyilatkozatokat, és a jelen Adatvédelmi szabályzat rendelkezéseit, valamint a felhasználási feltételeket magára nézve kötelezőnek fogadta el.
  A kezelt adatok köre:
  A természetes személy neve, keresztneve:
  Születési hely és idő:
  Cím:
  Értesítési cím:
  E-mail cím:
  Felhasználói név:
  Foglalkozás:
  Munkakör:
  A feldolgozás időtartama:
  Az Adatkezelő a fent megjelölt adatokat a felhasználó önkéntes előzetes hozzájárulását követően a regisztráció időpontjától számított legfeljebb 5 (azaz öt) évig kezeli, vagy addig a napig, amíg az érintett a hozzájárulását vissza nem vonja az Adatkezelő jelen Tájékoztatóban megadott elérhetőségein.

   

  3. REKLÁM - PROMÓCIÓS AJÁNLATOK - DIREKT MARKETING

  Az Adatkezelő az érintett felhasználók előzetes írásbeli hozzájárulásával meghatározott időközönként időszakos tájékoztató körleveleket küldhet számukra új szolgáltatásairól, különleges ajánlatairól (pl. új anyagok, új dizájn, meglévő akciók, projektajánlatok).
  A kezelt adatok köre:
  A természetes személy neve, keresztneve:
  E-mail cím:
  Felhasználói név:
  Foglalkozás:
  Beosztás:
  Telefonszám:
  Cégadatok:
  Az adatkezelés időtartama:
  Ha az érintett felhasználók a továbbiakban nem kívánnak ilyen típusú promóciós direkt marketing elemeket tartalmazó e-maileket kapni, bár ezt korábban nem jelezték, a jövőben bármikor lemondhatnak erről, a jelen adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint. Ebben az esetben a feldolgozás időtartama az érintett felhasználó hozzájárulásának visszavonásáig tart.

   

  4. A HÍRLEVÉL KÜLDÉSE

  Az Adatkezelő a weboldalán hírlevél-szolgáltatást is működtet. Ennek keretében az Adatkezelő hírlevelet küld az érintett felhasználónak a szolgáltatásaival kapcsolatos frissítésekről és hírekről. A hírlevél reklám- és promóciós ajánlatokat is tartalmazhat. Az érintett felhasználó a jelen adatvédelmi szabályzat elfogadásával kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az Adatkezelő az érintett felhasználó nevében hírlevelet küldjön az érintett felhasználónak promóciós ajánlatokkal, programokkal, termékeinkkel kapcsolatos anyagokkal, tervezési tanácsokkal, az érintett felhasználó által előzetesen és önkéntesen megadott elérhetőségeken. Ezzel összefüggésben az Adatkezelő felkéri az érintettet, hogy adja meg azt az e-mail címet, amelyre az érintett a hírlevél küldését kéri.
  A kezelt adatok köre:
  A természetes személy neve, keresztneve:
  E-mail cím:
  Felhasználói név:
  Foglalkozás:
  Beosztás:
  Telefonszám
  Cégadatok
  Az adatfeldolgozás időtartama:
  Az adatkezelő által gyűjtött adatok feldolgozása addig tart, amíg az érintett vissza nem vonja a hírlevél küldéséhez adott hozzájárulását. Az érintett a weboldalon nyújtott hírlevél szolgáltatásra történő feliratkozást követően bármikor dönthet úgy, hogy a továbbiakban nem kívánja a hírlevelet kapni, leiratkozhat a szolgáltatásról, a hírlevélben, a weboldalon vagy a jelen Adatkezelési Tájékoztatóban megadott, az adatkezelő elérhetőségére küldött e-mail vagy postai levél útján.

   

  5. SZEMÉLYRE SZABOTT HÍRLEVÉL KÜLDÉSE

  A Studio Arkitekter kft, mint Adatkezelő a regisztrált Felhasználók személyes adatait arra is felhasználhatja, hogy személyre szabott ajánlatokat (edzésterveket, életmódtanácsokat) küldjön nekik hírlevél formájában. A személyre szabott hírlevél keretében a Studio Arkitekter kft jogosult megvizsgálni a regisztrált felhasználók és a hírlevélre feliratkozott felhasználók korábbi vásárlásait és a szolgáltatások igénybevételét, és e vizsgálat és értékelés eredménye alapján a Studio Arkitekter kft jogosult személyre szabott (egyedi) hírlevelet küldeni a Felhasználóinak.
  A személyre szabott hírlevélről való leiratkozás szabályaira a hírlevélről való leiratkozás szabályai az irányadóak. Ha az érintett Felhasználó leiratkozik a hírlevélről, a Studio Arkitekter kft nem küld automatikusan személyre szabott hírlevelet a döntést követően.
  A feldolgozott adatok köre:
  A természetes személy neve, keresztneve:
  Születési idő és hely:
  Cím:
  Értesítési cím:
  E-mail cím:
  Felhasználói név:
  Foglalkozás:
  Munkakör:
  A feldolgozás időtartama:
  Az adatkezelő által gyűjtött adatok feldolgozása addig tart, amíg az érintett vissza nem vonja a hírlevél küldéséhez adott hozzájárulását. Az érintett a weboldalon nyújtott hírlevél szolgáltatásra történő feliratkozást követően bármikor dönthet úgy, hogy nem kíván többé hírlevelet kapni, leiratkozhat a hírlevélről vagy a szolgáltatásról az adatkezelő jelen adatvédelmi tájékoztatóban megadott elérhetőségeire küldött e-mail vagy postai levél útján.

   

  6. REGISZTRÁCIÓS ŰRLAPOK, MEGRENDELŐLAPOK

  Az ilyen tartalmakat rögzítő oldalakon az Adatkezelő szükségesnek tartja az alábbi személyes adatok megadását az érintettel való kapcsolatfelvételhez, annak előzetes hozzájárulását követően:
  Név:
  Születési név:
  Születési név:
  Anyja neve:
  Születési dátum
  Telefonszám:
  E-mail cím
  Bármely fizetős szolgáltatás esetén további személyes adatként bekérhetjük a bankkártya számát is. Az Adatkezelő tájékoztatja az érintettet, hogy mindezen adatok a fizetési folyamathoz és az esetleges értesítési kötelezettségek szerződésszerű teljesítéséhez szükségesek.
  Az adatkezelés időtartama:
  Az Adatkezelő által kért adatok feldolgozása mindaddig folytatódik, amíg az érintett vissza nem vonja a hírlevél küldéséhez adott hozzájárulását. Az érintett a weboldalon nyújtott hírlevél szolgáltatásra történő feliratkozást követően bármikor dönthet úgy, hogy nem kíván többé hírlevelet kapni, leiratkozhat a szolgáltatásról, ha erről e-mailben vagy postai úton értesítést küld az adatkezelőnek a hírlevélben, a weboldalon vagy a jelen adatvédelmi tájékoztatóban megadott elérhetőségeire.

   

  7. SAJÁT ÜZLETSZERZÉS

  A jelen Adatvédelmi tájékoztató elfogadásával az érintett kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy személyes adatait az Adatkezelő saját kereskedelmi célból kezelje. A hozzájárulás az érintett és a weboldal közötti kapcsolat során bármikor megadható vagy visszavonható az adatkezelővel a weboldalon vagy az adatkezelő jelen Tájékoztatóban megadott elérhetőségein történő kapcsolatfelvétel útján.
  Az Adatkezelő meghatározott időközönként új szolgáltatásokról vagy a már közzétett szolgáltatásokkal kapcsolatban információkat és anyagokat küldhet az érintetteknek. Azok a személyek, akik bármilyen okból nem kívánnak ilyen levelezést kapni, bármikor lemondhatnak az ilyen levelezésről az Adatkezelő jelen Tájékoztatóban megadott elérhetőségeire küldött e-mailben.
  A kezelt adatok köre:
  A természetes személy neve, keresztneve:
  E-mail cím:
  Felhasználói név:
  Foglalkozás:
  Beosztás:
  A feldolgozás időtartama:
  Az adatkezelő által gyűjtött adatok feldolgozása addig tart, amíg az érintett vissza nem vonja a hírlevél küldéséhez adott hozzájárulását. Az érintett a weboldalon nyújtott hírlevél szolgáltatásra történő feliratkozást követően bármikor dönthet úgy, hogy a továbbiakban nem kíván hírlevelet kapni, leiratkozhat a hírlevélről vagy a szolgáltatásról az adatkezelő jelen adatvédelmi tájékoztatóban megadott elérhetőségeire küldött e-mail vagy postai levél útján.

   

  8. REGISZTRÁCIÓRÓL SZÓLÓ ÉRTESÍTÉS, A SZOLGÁLTATÁSOK TARTALMÁNAK MÓDOSÍTÁSA

  A regisztrációhoz vagy előfizetéshez kötött szolgáltatások esetében az Adatkezelő a sikeres regisztráció után visszaigazoló üzenetet küld az új felhasználónak az érintett által megadott e-mail címre, amelyben közli a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges és fontos információkat.
  Amennyiben az Adatkezelő valamely szolgáltatás tartalmát, minőségét vagy elérhetőségét érintő változásokat vagy módosításokat fogad el, úgy az érintettek érdekeinek figyelemmel kísérése és érvényesítése, valamint tájékoztatási kötelezettségének teljesítése érdekében e-mail értesítést küld az érintetteknek. Az ilyen értesítéseket az Adatkezelő valamennyi érintettnek megküldi, akik nem iratkozhatnak le az ilyen értesítési listáról, mivel ez a szolgáltatással kapcsolatos tájékoztatáshoz és érdekeik érvényesítése érdekében elengedhetetlen. Az Adatkezelő jelen Tájékoztatóban vállalja, hogy az ilyen értesítéseket csak a módosításhoz (változáshoz) szükséges mértékben használja fel, és nem marketing célokra.
  Az adatkezelés időtartama:
  Az adatkezelés időtartama addig tart, amíg az érintett vissza nem vonja a szolgáltatás igénybevételéhez vagy a kapcsolódó tájékoztatáshoz adott hozzájárulását.

   

  9. AZ ALKALMAZOTT ADATFELDOLGOZÓ

  A tevékenységet a Perfect Nova Hungary Zrt:
  Az adatfeldolgozó neve Perfect Nova Hungary Zrt.
  Az adatfeldolgozó által nyújtott tevékenység: tárhelyszolgáltatás
  Az adatfeldolgozó elérhetőségei: info@perfectnova.hu
  Milyen adatokat kap az adatfeldolgozó:
  Google Analytics alapján a melogranomuro.com forgalmi adatait
  Az előfizető neve és e-mail címe
  Az adatfeldolgozó meddig használja az adatokat: határozatlan ideig.

   

  10. AZ ÉRINTETT FELHASZNÁLÓ JOGAI

  10.1 TÁJÉKOZTATÁSKÉRÉSHEZ VALÓ JOG:

  Az érintett kérelmére az Adatkezelő tájékoztatást ad az érintettnek az Adatkezelő vagy az Adatkezelő által vagy rendelkezései alapján megbízott adatfeldolgozó által kezelt adatairól, az adatok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról és időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, az adatvédelmi incidens körülményeiről, hatásairól és az elhárítására tett intézkedésekről, továbbá az érintett személyes adatainak továbbítása esetén az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.
  Az Adatkezelő a tájékoztatást az érintett kérelmére írásban, közérthető formában, a kérelem benyújtását követően a lehető legrövidebb időn belül, de legkésőbb a kérelem benyújtásától számított 25 napon belül megadja. A vonatkozó tájékoztatást díjmentesen kell megadni, ha a tájékoztatást kérő személy a folyó évben még nem nyújtott be az adatkezelőhöz tájékoztatás iránti kérelmet ugyanarra az adatkörre vonatkozóan. Egyéb esetekben az adatkezelő díjat számíthat fel. A díj összegét a felek közötti szerződésben lehet rögzíteni. A már kifizetett díjat vissza kell téríteni, ha az adatokat jogellenesen kezelték, vagy ha a tájékoztatás iránti kérelem helyesbítéshez vezetett.
  A tájékoztatás megtagadása esetén az Adatkezelő írásban tájékoztatja az érintettet az Infotv. azon rendelkezéséről, amely alapján a tájékoztatást megtagadták. A tájékoztatás megtagadása esetén az Adatkezelő tájékoztatja az érintettet a bírósági jogorvoslat és a Hatósághoz fordulás lehetőségéről.

   

  10.2. HELYESBÍTÉSHEZ VALÓ JOG

  Ha a személyes adat nem pontos, és a pontos személyes adat az adatkezelő rendelkezésére áll, az adatkezelő helyesbíti a személyes adatot.
  Az Adatkezelő a tényről való tudomásszerzéstől számított 3 napon belül intézkedik a személyes adatok helyesbítése érdekében, és erről értesíti az érintettet és mindazokat, akiknek a pontatlan adatokat korábban adatkezelés céljából továbbították. Az értesítés mellőzhető, ha ez nem sérti az érintettnek az adatkezelés céljaival kapcsolatos jogos érdekeit.
  Ha az adatkezelő nem tesz eleget az érintett helyesbítés iránti kérelmének, a kérelem kézhezvételétől számított 25 napon belül írásban vagy - az érintett hozzájárulásával - elektronikus úton közli a helyesbítés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait. A helyesbítés iránti kérelmet elutasító határozatában az Adatkezelő tájékoztatja az érintettet a bírósági jogorvoslat és a hatósághoz fordulás lehetőségéről.
  Az Infotv. 17. § (2) bekezdésében foglaltakra is figyelemmel az Adatkezelő törli az érintett személyes adatait, ha:
  a.) az adatkezelés jogellenes,
  b.) az érintett ezt kifejezetten kéri az Infotv. 14. cikk c) pontja szerinti jogának gyakorlásával,
  c.) hiányos vagy helytelen - és ez a helyzet jogszerűen nem orvosolható -, feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki,
  d.) az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolására vonatkozó törvényes határidő lejárt. Ebben az esetben az Adatkezelő törlési kötelezettsége nem vonatkozik azokra a személyes adatokra, amelyek adathordozója a levéltári anyag védelméről szóló törvény értelmében archiválási megőrzés alá esik.
  (e) bíróság vagy hatóság által elrendelt.

   

  10.3. TÖRLÉSHEZ VALÓ JOG

  Az Adatkezelő a tényről való tudomásszerzéstől számított 3 napon belül intézkedik az adatok törléséről, és erről értesíti az érintettet és mindazokat, akiknek az adatokat korábban adatkezelés céljából továbbították. Az értesítés mellőzhető, ha ez nem sérti az érintettnek az adatkezelés céljaival kapcsolatos jogos érdekeit.
  Ha az adatkezelő nem tesz eleget az érintett törlés iránti kérelmének, a kérelem kézhezvételétől számított 25 napon belül írásban vagy - az érintett hozzájárulásával - elektronikus úton közli a törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait. A törlés iránti kérelmet elutasító határozatában az Adatkezelő tájékoztatja az érintettet a bírósági jogorvoslat és a hatósághoz fordulás lehetőségéről.

   

  10.4. ZÁROLÁSHOZ VALÓ JOG

  Törlés helyett az Adatkezelő zárolja a személyes adatokat, ha az érintett ezt kéri, vagy ha a rendelkezésre álló információk alapján valószínűsíthető, hogy a törlés sértené az érintett jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adatok csak addig kezelhetők, amíg a személyes adatok törlését kizáró adatkezelési cél fennáll.
  Az Adatkezelő a tényről való tudomásszerzéstől számított 3 napon belül intézkedik a személyes adatok zárolásáról, és erről értesíti az érintettet és mindazokat, akiknek az adatokat korábban adatkezelés céljából továbbították. Az értesítés mellőzhető, ha ez nem sérti az érintettnek az adatkezelés céljaival kapcsolatos jogos érdekeit.
  Ha az adatkezelő nem tesz eleget az érintett zárolás iránti kérelmének, a kérelem kézhezvételétől számított 25 napon belül írásban vagy - az érintett hozzájárulásával - elektronikus úton közli a zárolás iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait. A zárolási kérelem elutasításáról szóló határozatában az Adatkezelő tájékoztatja az érintettet a bírósági jogorvoslat és a hatósághoz fordulás lehetőségéről.

   

  11. A VÉGREHAJTÁSI LEHETŐSÉGEK

  11.1. ELJÁRÁS KEZDEMÉNYEZÉSE A NEMZETI ADATVÉDELMI ÉS INFORMÁCIÓSZABADSÁG-HATÓSÁGNÁL

  Az érintett írásban tiltakozhat a személyes adatainak kezelésével kapcsolatos bármely kérdésben. Ilyen esetben a Studio Arkitekter kft a tiltakozást a benyújtásától vagy kézhezvételétől számított legrövidebb időn belül, de legkésőbb 15 (azaz tizenöt) napon belül megvizsgálja, és a benyújtott tiltakozás megalapozottságáról döntést hoz, döntéséről írásban tájékoztatja az érintettet.
  Az érintett jogosult a tiltakozás jogát az Infotörvény és a 2013. évi V. törvény szerint gyakorolni. (a Polgári Törvénykönyv; a továbbiakban: Ptk.) alapján.
  - Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
  (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.; www.naih.hu. vagy
  - Ön bíróság előtt érvényesítheti jogait.
  Amennyiben az érintett a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges regisztráció során harmadik személy adatait adta meg, vagy a weboldal használata során kárt okozott, a Balaustra Di Melograno egyoldalúan jogosult kártérítést követelni az érintettől. Ilyen esetekben a szolgáltató minden ésszerű segítséget megad az illetékes hatóságoknak a jogsértő személy személyazonosságának megállapítása érdekében.

   

  11.2. BÍRÓSÁGHOZ FORDULÁS JOGA

  Ha az Adatkezelő elutasítja az érintettnek az adatkezeléssel kapcsolatos kérelmét, az érintettnek a döntés közlésétől számított 30 nap áll rendelkezésére, hogy bírósághoz forduljon. A bíróság soron kívül dönt az ügyben. Az adatkezelőt terheli annak bizonyítása, hogy az adatkezelés a jogszabályoknak megfelelően történt. A bíróság hatáskörrel rendelkezik az ügy elbírálására. Az érintett választhatja, hogy a keresetet a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti bíróság előtt indítja meg. A hatóság beavatkozhat az eljárásba annak érdekében, hogy biztosítsa az érintett sikerét. Ha a bíróság helyt ad a keresetnek, elrendelheti az adatkezelőt a tájékoztatás megadására, az adatok helyesbítésére, zárolására vagy törlésére, valamint a konkrét címzett által kért adatok kiadására.

   

  12. A TÁJÉKOZTATÓ MÓDOSÍTÁSA

  Az Adatkezelő Studio Arkitekter kft fenntartja a jogot, hogy a jelen Adatvédelmi szabályzat bármely rendelkezését bármikor, indoklás nélkül, a Felhasználó előzetes értesítése nélkül egyoldalúan módosítsa. A Studio Arkitekter kft vállalja, hogy a módosított Adatvédelmi tájékoztatót legkésőbb 8 (azaz nyolc) nappal a módosított Adatvédelmi tájékoztató hatályba lépése előtt közzéteszi a honlapján. Az Adatkezelő a Studio Arkitekter kft választása szerint a módosított Adatkezelési Tájékoztatót legkésőbb 8 (azaz nyolc) nappal a módosított Adatkezelési Tájékoztató hatályba lépése előtt közvetlenül megküldheti a Weboldalon regisztrált Felhasználóinak a Weboldalon elérhető Felhasználói fiókon keresztül, vagy a regisztrált és nem regisztrált Felhasználóknak egyaránt, a regisztrációkor létrehozott eljárásokon vagy a Weboldal használata által biztosított lehetőségeken keresztül. A Felhasználó kijelenti és vállalja, hogy rendelkezik a Weboldal használatához szükséges internet-hozzáféréssel, és hogy rendszeresen ellenőrzi a Weboldalt és/vagy felhasználói fiókját. A Felhasználó kijelenti, hogy a jelen Adatvédelmi tájékoztató elfogadásával kifejezetten hozzájárul a felhasználói fiókján vagy az általa a regisztráció során vagy a Weboldal használata során megadott elérhetőségeken keresztül történő bármilyen kommunikációhoz.